Lucrările la pârtia olimpică de schi din staţiunea Borşa, în grafic. Când va fi deschisă pentru turiști

0
30

(Șantierul pârtiei olimpice din stațiunea Borșa, în martie anul acesta. SURSA FOTO: Primăria Borșa)

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pârtia olimpică de schi din staţiunea montană Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi accesibilă turiştilor români şi străini din decembrie anul acesta, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

“Lucrările de reamenajare, modernizare şi instalarea noilor echipamente pentru transport pe cablu (telegondolă n.red.) sunt în parametri prevăzuţi, iar echipele de constructori angrenate susţin că toată gama de lucrări va fi terminată în timp optim. Putem spera, atunci, că din luna decembrie a acestui an pârtia de schi să devină accesibilă turiştilor români sau străini care ar putea ajunge în staţiunea montană Borşa”, a spus Sorin Timiş.

Edilul a menţionat că staţiunea Borşa este renumită în ţară pentru calitatatea pârtiilor de schi, serviciile turistice şi gastronomia locală.

Instalaţia de telescaun a fost dată în folosinţă în anul 1977, iar în anul 2019 a intrat într-un program de modernizare în valoare de 90.173.281,41 lei, susţinut de Ministerul Turismului.

Proiectul, aflat în fază avansată de derulare, prevede instalarea unei telegondole cu 8 locuri care va deservi o pârtie de schi în lungime de 2.850 de metri, instalaţie de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât şi pentru organizarea de concursuri nocturne.

Conform unei estimări făcute de staţia meteo Izer din Munţii Pietrosul Rodnei, staţiunea Borşa are parte de 125 de zile cu zăpadă pe durata unui an.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania