Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat vineri, la Cluj-Napoca, că va merge personal săptămâna viitoare să vaccineze la în mediul rural, pentru a-i încuraja pe medicii de familie să se înscrie în programul de vaccinare anti-COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Ce pot să sper şi ce mesaj vreau să transmit către medicii de familie – că ei sunt probabil una dintre cele mai importante verigi pentru vaccinarea în mediul rural, acolo unde e mai dificil pentru cetăţeni să ajungă la un centru de vaccinare, motiv pentru care îi rog să se înscrie şi să participe la astfel de activităţi. (…) Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural şi sper ca acesta să reprezinte un suficient de puternic mesaj de încurajare pentru implicarea medicilor de familie”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a participat vineri la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, iar anterior a avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, DSP Cluj şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Ioana Mihăilă a declarat că, în prezent, vaccinurile au ajuns la 750 medici de familie dintre cei 3.000 înscrişi cu opţiune de vaccinare şi că se vaccinează deja în peste 300 de cabinete de medicină de familie.

(FOTO: Ministerul Sănătății)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania