Primăria Târgu Mureș vrea să transforme un teren de 22 de hectare care aparține fostei fabrici de cărămidă într-un parc cu zone de recreere și relaxare pentru locuitorii municipiului și turiștii care vizitează orașul.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Încă din zilele următoare vom cere ca zona să fie preluată în administrarea municipalității, cu scopul declarat de a crea o nouă zonă verde, amenajată pe cele aproximativ 22 de hectare de teren care sunt, în acest moment, în paragină. Un proiect de hotărâre de consiliu și un studiu de fezabilitate se pregătesc în acest scop. Dorim să reamenajăm un mediu verde natural, care să ofere oportunități recreative atât pentru târgu-mureșeni, cât și pentru turiști”, a declarat vineri primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Crearea unui nou parc municipal a fost principalul subiect al discuțiilor purtate vineri dimineață între conducerea Primăriei Târgu Mureș și ministrul Mediului, Tánczos Barna, aflat într-o vizită oficială în județul Mureș.

„Am avut o surpriză plăcută în această dimineață când, împreună cu domnul primar Soós Zoltán, am vizitat o zonă verde a orașului Târgu Mureș, care seamănă foarte mult cu parcul Văcărești din București. Susțin proiectul de realizare a unui parc natural urban în această locație, iar ministerul va fi un partener activ în acest proiect deoarece cred că reprezintă o oportunitate extraordinară atât pentru târgu-mureșeni, cât și pentru turiști”, a declarat Tánczos Barna.

Primarul Soós Zoltán i-a solicitat ministrului Mediului și sprijinul ca Administrația Națională Apele Române să fie partenerul municipalității în proiectul de ecologizare a albiei pârâului Poklos, fapt ce ar crea spații comunitare și pistă de biciclete în oraș.

(FOTO: Primăria Târgu Mureș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania