20.8 C
Cluj-Napoca

Premieră națională la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării de la Timișoara

Published:

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI “Aurel Mogoşeanu”, dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul Maratonului Vaccinării de la Timişoara, a anunţat că în cadrul ediţiei a doua a evenimentului, destinată rapelului celor vaccinaţi la sfârşitul lunii aprilie cu serul Pfizer, se vor administra şi vaccinuri Johnson&Johnson, în doză unică, celor încă nevaccinaţi. Vor fi disponibile 30 de fluxuri Pfizer și alte patru Johnson&Johnson.

De asemenea, populaţia care se va prezenta la imunizare în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), va beneficia, în premieră naţională, de un screening al stării de sănătate.

“A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi, şi anume, vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinaţi încă, vaccin care necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză), precum şi un screening al stării de sănătate a populaţiei – în premieră naţională, în cadrul unui maraton al vaccinării -, prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc”, a scris dr. Dorel Săndesc, într-o postare pe facebook.

Cultura face casă bună cu vaccinarea

Tot la ediția a doua a acestui maraton va exista și o parte artistică și culturală.

„Pot să vă informez cu mare bucurie că vineri, programul va fi deschis de marele artist și prieten Ilie Stepan împreună cu Horea Crișovan, care vor interpreta piese în special clasice la un nivel acustic adecvat. Pe lângă aceste momente artistice, vom face și o expoziție de artă. Ne-am gândit în ce muzeu intră șase mii de oameni într-un weekend. Sau opt mii de oameni. În niciunul, ăsta e răspunsul sigur. Avem, iată, ocazia să oferim aceste exponate unui număr atât de mare de oameni. Și atât Muzeul Banatului va veni cu unele exponate, cât și Muzeul Național de Artă, care va veni cu o expoziție ce are o multiplă semnificație. În premieră absolută, se va expune colecția de fotografie de artă a domnului Liviu Tulbure, cel care nu demult a plecat dintre noi și se știe că a plecat răpus de această teribilă boală”, a spus prof. Dorel Săndesc.

Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) redevine centrul Maratonului Vaccinării în perioada 14 – 17 mai, unde se va administra doza de rapel celor cărora li s-a administrat primul ser Pfizer în perioada 23 – 25 aprilie.

În prima etapă a Maratonului Vaccinării au fost imunizate 6.722 de persoane pe durata a 64 de ore.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img