Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, col. dr .Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri, la Târgu-Mureş, că este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde luna viitoare autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Peste 300 de voluntari, circa 3.000 de doze de vaccin Pfizer şi zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră sunt pregătite pentru maratonul “Mureşul se Vaccinează”, care se va desfășura, începând de vineri până duminică, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

(FOTO: RO Vaccinare / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania