3.900 de persoane s-au vaccinat la „Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj”, care a avut loc în weekend la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, a anunțat luni Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul s-a desfăşurat timp de trei zile şi trei nopţi, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00, şi până luni, 17 mai, la ora 8:00.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau paşaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acţiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenţi, rezidenţi şi studenţi ai UMF din Cluj-Napoca.

S-au vaccinat de la tineri de 16 ani şi până la seniori, cea mai în vârstă persoană vaccinată având vârsta de 97 de ani. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni străini, din ţările Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în ţară şi au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de UMF din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, Primăria Cluj-Napoca, DSP Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca şi cu susţinerea companiilor private clujene şi a reprezentanţilor mass-media, care s-au implicat în promovarea evenimentului.

“Considerăm acest maraton un succes şi le mulţumim şi pe această cale tuturor celor care au venit în acest weekend să se vaccineze la centrul de vaccinare organizat de universitatea noastră. Procesul de vaccinare a decurs aşa cum ne aşteptam şi fără incidente. Ţin să menţionez că, la aşa un număr mare de persoane vaccinate, nu s-au înregistrat reacţii adverse severe. Fiecare pacient vaccinat reprezintă un succes împotriva pandemiei şi ne bucurăm că oamenii au înţeles că vaccinarea este cea mai sigură şi simplă cale prin care putem învinge această boală. În numele Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, care ne-a adus satisfacţia că, împreună, am mai făcut un pas spre întoarcerea la normalitate”, a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Toate persoanele care s-au vaccinat la maraton au fost programate la rapel, care se va desfăşura la aceeaşi locaţie, în perioada 4 – 7 iunie.

(SURSA FOTO: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania