Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Sălaj au anunțat luni că administrația județeană a aflat cu surprindere că, în ciuda exprimării dreptului de preemțiune, Ansamblul Castelului Wesselenyi a fost înstrăinat și că va acționa în instanță părțile implicate în vânzarea Ansamblului Wesselenyi, „o vânzare făcută cu încălcarea grosolană a dispozițiilor legale”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CJ Sălaj, legislația prevede că, în cazul în care Ministerul Culturii sau serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii nu își exercită dreptul de preemțiune, acest drept se transferă autorităților publice locale, care îl pot exercita în maximum 15 zile.

CJ Sălaj și-a exprimat în termen dreptul de preemțiune, a procedat la rectificarea bugetului, prin cuprinderea sumei necesare achiziționării Castelului Wesselenyi și a declanșat toate procedurile administrative pentru materializarea dreptului de preemțiune. În plus, a înștiințat vânzătorul asupra fiecărei etape parcurse de autoritățile publice județene, susțin reprezentanții CJ Sălaj.

„Menționăm că încă din faza solicitării exprimării dreptului de preemțiune, Consiliul Județean Sălaj a atras atenția vânzătorului că nu a înaintat dosarul complet necesar în această etapă. În schimb, atât vânzătorul, cât și mandatarul său legal au ignorat acest aspect, în ciuda sesizării făcute și a interesului manifestat de autoritatea publică județeană vizavi de achiziția Castelului de la Jibou. În astfel de situații, legea sancționează cu nulitate absolută orice contract de vânzare-cumpărarea încheiat cu eludarea dispozițiilor în materie”, a transmis CJ Sălaj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania