Peste 7.500 de persoane au fost vaccinate pe parcursul a trei zile la Maratonului vaccinării găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Maratonul vaccinării – “UMFST vaccinează” s-a încheiat. Timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7.504 de persoane. Un efort colectiv prin care Universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autorităţile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor. Am stat de vorbă cu cetăţenii şi i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: ‘Pentru că aici, la Universitate ne-am simţit mai în siguranţă’. Siguranţa este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituţii de învăţământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuşi să răspundem nevoilor celor din jur. Le mulţumesc celor peste 300 de voluntari: medici, asistente medicale, studenţi, oameni de bine din Mureş – unii fără pregătire medicală, dar motivaţi de dorinţa de a face şi ei ceva pentru binele celor din jur. Organizarea a fost fără cusur. Nimeni nu va fi bine până când nu vom fi toţi bine! UMFST – E pluribus unum!”, a transmis luni rectorul UMFST Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, pe pagina sa de Facebook.

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureș, care a avut loc de vineri până duminică, au participat peste 300 de voluntari şi au fost organizate zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră.

Între voluntarii care au vaccinat la maraton s-au numărat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, Valeriu Gheorghiţă, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi rectorul UMFST Târgu Mureş.

Maratonul vaccinării de la Târgu Mureș a fost organizat în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Târgu Mureş, unităţile sanitare din judeţ şi asociaţiile studenţeşti din cadrul UMFST şi cu sprijinul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

(SURSA FOTO: Leonard Azamfirei / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania