fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADPrimăria Arad a anunțat data deschiderii Ștrandului Neptun. Ce pregătiri se fac...

Primăria Arad a anunțat data deschiderii Ștrandului Neptun. Ce pregătiri se fac pentru sezonul estival

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Aradului, Călin Bibarț , a anunțat luni că dată preconizată pentru inaugurarea noului sezon estival la Ștrandul Neptun este 1 iunie.

În luarea deciziei finale se vor avea în vedere hotărârile Comitetului Național, respectiv Județean pentru Situații de Urgență.

În această perioadă se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea bazei de agrement de pe malul Mureșului. Ca o noutate a acestui sezon, municipalitatea își anunță intenția de a da o nouă întrebuințare fostului bazin pentru copii. Cu o minimă investiție din bugetul local se dorește amenajarea unui Skate-Park, răspunzându-se astfel numeroaselor solicitări venite din partea iubitorilor de skateboard. “Vom reface suprafața încât să fie netedă, vom monta rampe și câțiva stâlpi de iluminat pentru ca Skate-Park-ul să poată fi folosit și după lăsarea întunericului. Cred că va fi un punct de atracție și o bucurie pentru iubitorii acestui sport”, a declarat Călin Bibarț.

Directorul RECONS, Nicolae Mehelean, a explicat motivul pentru care nici în acest sezon bazinele pentru copii nu vor putea fi folosite. Este vorba despre o directivă europeană care impune anumiți timpi de filtrare a apei, echipamentele existente în prezent nepermițând respectarea acestora. Din acest motiv se are în vedere realizarea unei investiții în modernizarea instalațiilor și a echipamentelor de filtrare. Municipalitatea intenționează ca anul viitor să facă o investiție majoră la bazinele pentru copii, ca acestea să fie funcționale.

Nu a fost uitată nici zona comercială a ștrandului, mai ales că în acest moment situația juridică a terenurilor a fost clarificată.

“Așa cum am promis, urmează să demolăm anumite părți de clădiri care sunt pe punctul de se prăbuși, igienizăm zona, asfaltăm, văruim, după care vom verifica toate contractele de concesiune-închiriere din ultimii 30 de ani. Vom vedea perioada de valabilitate a acestora și dacă s-au respectat condițiile. De asemenea facem și un PUZ, astfel încât să reînviem această zonă”, a mai spus primarul Aradului.

Tarifele de acces pe ștrandul Neptun în sezonul estival 2021 rămân neschimbate.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel