Un pod vechi de pe DN 76, din localitatea Drăgăneşti, care leagă oraşele Oradea şi Deva, s-a surpat, marţi, din cauza ploilor, traficul fiind deviat, iar pompierii militari acţionează în mai multe localităţi pentru evacuarea apei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, din cauza cedării terasamentului şi surpării carosabilului, pe DN 76 Beiuş-Ştei la km 117 plus 100 m, în zona localităţii Drăgăneşti, traficul a fost deviat pe ruta Beiuş – DJ 764F – Tărcaia – Sudrigiu – DN 76.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat că echipajele de pompieri militari din cadrul subunităţilor ISU Bihor acţionează pentru evacuarea apei acumulate în 15 gospodării din localitatea Hârşeşti (curţi, grădini, camere tehnice, subsoluri, bucătării de vară).

“Până la această oră, în localitatea menţionată, pompierii au evacuat din gospodăriile afectate de inundaţii aproximativ 30 de animale şi păsări (porci, vaci, iepuri, găini etc). De asemenea, în localitatea Căbeşti se acţionează pentru evacuarea apei din 3 gospodării. 50 de pompieri militari acţionează în şapte localităţi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Situaţia este în dinamică”, a declarat, pentru AGERPRES, Camelia Roşca.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş au mai acţionat pentru evacuarea apei acumulate în curtea şi grădina unei gospodării din localitatea Belejeni.

În localitatea Cociuba Mică, pompierii militari din cadrul Staţiei Ştei, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pietroasa şi angajaţi ai ABA Crişuri au realizat diguri din saci de nisip pentru a proteja locuinţele situate în proximitatea Crişului Pietros.

În aceeaşi localitate, o familie formată din şase membri, doi adulţi şi patru minori, a cărei locuinţă se află în imediata proximitate a Crişului Pietros, al cărui nivel a crescut în urma precipitaţiilor abundente, a fost evacuată preventiv. Viceprimarul comunei le-a recomandat să se mute, până la normalizarea situaţiei, la rudele care locuiesc într-o casă situată într-o zonă mai sigură, din aceeaşi localitate.

Pompierii militari sunt prezenţi în teren şi monitorizează continuu situaţia la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Bihor aflate sub incidenţa unei avertizări nowcasting cu Cod roşu, de ploi abundente, fiind pregătiţi să intervină în orice clipă, pentru salvarea şi protejarea vieţilor şi bunurilor oamenilor.

(FOTO: ISU Bihor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania