15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUniversitatea Babeş-Bolyai și-a modernizat programa de învăţământ în noul an universitar

Universitatea Babeş-Bolyai și-a modernizat programa de învăţământ în noul an universitar

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va începe noul an universitar 2021-2022 cu inovaţii la nivelul programei de învăţământ.

Potrivit universității, toate planurile de învăţământ au fost reaprobate (sau dezvoltate unele noi) după o analiză care a implicat mai mulţi actori: mediul academic (prin raportare la modelele de referinţă existente la nivel internaţional), studenţii şi societatea/mediul socio-economic. Pe lângă programele tradiţionale reanalizate şi actualizate, a fost introdus un curs transversal de antreprenoriat care va putea fi accesat de studenţii UBB în orice moment al studiilor lor (licenţă/master/doctorat) şi care va fi suţinut modular, de profesionişti de top din mediul socio-economic şi academic.

“A fost un efort major de modernizare a curriculumului – în condiţiile în care UBB, cea mai mare comunitate academică a ţării, are 503 programe la nivel de licenţă/master (253 la nivel de master) şi 32 de domenii de doctorat -, dar necesar în condiţiile în care universitatea noastră îşi asumă un rol global la nivel internaţional. Le mulţumesc tuturor pentru implicare, având angajamentul că o astfel de analiză va fi făcută anual, pentru modernizarea curriculumului şi includerea unor cursuri transversale relevante. Spre exemplu, pentru a întări cultura umanistă a absolvenţilor noştri, vom analiza implementarea din 2022 şi a unui nou curs transversal de “Logică, retorică şi teoria argumentării”. Studenţii UBB trebuie şi sunt pregătiţi nu doar ca excelenţi profesionişti, dar şi ca buni cetăţeni (ex. protectori ai democraţiei şi ai drepturilor omului), cu un mindset antreprenorial”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel