Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va începe noul an universitar 2021-2022 cu inovaţii la nivelul programei de învăţământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit universității, toate planurile de învăţământ au fost reaprobate (sau dezvoltate unele noi) după o analiză care a implicat mai mulţi actori: mediul academic (prin raportare la modelele de referinţă existente la nivel internaţional), studenţii şi societatea/mediul socio-economic. Pe lângă programele tradiţionale reanalizate şi actualizate, a fost introdus un curs transversal de antreprenoriat care va putea fi accesat de studenţii UBB în orice moment al studiilor lor (licenţă/master/doctorat) şi care va fi suţinut modular, de profesionişti de top din mediul socio-economic şi academic.

“A fost un efort major de modernizare a curriculumului – în condiţiile în care UBB, cea mai mare comunitate academică a ţării, are 503 programe la nivel de licenţă/master (253 la nivel de master) şi 32 de domenii de doctorat -, dar necesar în condiţiile în care universitatea noastră îşi asumă un rol global la nivel internaţional. Le mulţumesc tuturor pentru implicare, având angajamentul că o astfel de analiză va fi făcută anual, pentru modernizarea curriculumului şi includerea unor cursuri transversale relevante. Spre exemplu, pentru a întări cultura umanistă a absolvenţilor noştri, vom analiza implementarea din 2022 şi a unui nou curs transversal de “Logică, retorică şi teoria argumentării”. Studenţii UBB trebuie şi sunt pregătiţi nu doar ca excelenţi profesionişti, dar şi ca buni cetăţeni (ex. protectori ai democraţiei şi ai drepturilor omului), cu un mindset antreprenorial”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania