Consiliul Județean Cluj a anunțat miercuri începerea lucrărilor de reabilitare a Castelului Banffy din localitatea Răscruci.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prin acest proiect din fonduri europene, în clădirea castelului va fi amenajat un centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Valoarea lucrărilor este de 27,6 milioane de lei și are un termen de execuție de 24 luni.

Lucrările de restaurare și conservare a ansamblului monument istoric vizează: zidurile interioare și exterioare, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, componentele artistice, restaurarea parcului / amenajarea lacului.

Vor fi consolidate alte trei imobile ce vor avea destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

În final, interiorul castelului va fi compartimentat: la etajul imobilului va fi amenajată o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, grupuri sanitare, la subsol va fi organizat un spațiu expozițional.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania