Consiliul Județean (CJ) Bihor și administrațiile locale din Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd s-au asociat pentru realizarea în comun a patru adăposturi publice pentru câinii fără stăpân și a prestării în bune condiții a serviciului public specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân în unitățile administrativ-teritoriale din județul Bihor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Contractul de asociere a fost semnat marți. CJ Bihor va realiza proiectul tehnic, va finanța construirea adăposturilor (în limita sumei maxime de 150.000 lei fără T.V.A./adăpost/U.A.T) și va achiziționa cinci autoutilitare: patru autoutilitare de capacitate mică și o autoutilitară de capacitate mare. Acestea vor fi dotate cu echipament adecvat (cușcă portabilă, dispozitiv de ridicare și remorcă) destinate transportului câinilor fără stăpân.

Cele patru primării vor pune la dispoziție terenurile pentru construirea adăposturilor, vor înființa serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân și vor derula campanii de stopare a înmulțirii acestor animale. Totodată, vor încheia contracte sau protocoale de colaborare cu localitățile învecinate interesate de acest serviciu.

Administrația Domeniului Public Oradea va asigura lunar servicii de transport, cheltuieli materiale și proceduri medicale obligatorii privind cazarea în „Adăpostul Grivei” din Oradea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania