Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri avertizări Cod galben și portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Banat și Crișana.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În perioada 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

În aceeași perioadă va fi valabilă o avertizare Cod portocaliu în Banat, Crișana și în zona de munte. Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 – 50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania