fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEACod portocaliu de ploi în Transilvania, Banat și Crișana

Cod portocaliu de ploi în Transilvania, Banat și Crișana

Publicat în

spot_img
spot_img

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri avertizări Cod galben și portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Banat și Crișana.

În perioada 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

În aceeași perioadă va fi valabilă o avertizare Cod portocaliu în Banat, Crișana și în zona de munte. Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 – 50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Ioana Pop

Articole recente

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Mai multe articole de același fel

Cod galben și portocaliu de vânt și vijelii în jumătate de țară

În intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08, ANM informează că vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

Cod galben de vânt puternic în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pe parcursul orelor următoare.