21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMCopiii minori ai părinților vaccinați vor putea pleca în vacanță doar dacă...

Copiii minori ai părinților vaccinați vor putea pleca în vacanță doar dacă au un test PCR negativ

Publicat în

spot_img
spot_img

Apropierea sezonului concediilor ridică mai multe semne de întrebare pentru cei care, vacinați fiind, doresc să plece din țară împreună cu copiii minori. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Levente Vass, citat de portalul Transindex.ro, susține că minorii care încă nu pot fi vaccinați trebuie să aibă un test PCR negativ sau să intre în carantină dacă vin din țările aflate în zona galbenă.

Potrivit lui Levente Vass, minorii a căror vaccinare nu a fost încă autorizată de România, pot înlocui certificatul de vaccinare cu un test PCR negativ sau, dacă este necesar, trebuie să își asume o obligație de carantinare. Secretarul de stat a menționat că testele nu se efectuează la frontieră, deci este extrem de important să aflați înainte de a călători clasificarea țărilor și criteriile de intrare într-o situație epidemică.

Cei din țările aflate în zona galbenă vor fi scutiți de carantina de 14 zile dacă au primit ambele doze de vaccinare și au trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză sau dacă prezintă un test RT-PCR negativ la frontieră nu mai vechi de 72 ore.

Cei care sosesc din țările aflate pe lista galbenă pot fi eliberați din carantină în ziua 10 dacă efectuează un test în ziua a 8-a a carantinei și rezultatul este negativ. În țările din zona verde și galbenă, unde intrarea este posibilă cu un certificat de vaccinare, celor cu vârsta sub 16 ani li se oferă posibilitatea de a intra fără vaccinare, dacă au un test coronavirus negativ, ei nefiind obligați să intre în carantină. Țările de pe lista galbenă includ, în prezent, Ungaria, Germania, Spania, Bulgaria și Austria.

Între timp, România lucrează deja la optimizarea platformei de vaccinare, astfel încât minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să poată fi preînregistrați pentru vaccinare prin contul de utilizator al părinților, de îndată ce Agenția Europeană a Medicamentului autorizează imunizarea acestei grupe de vârstă cu vaccinul Pfizer.

În prezent, lista cu țările din zona roșie cuprinde, printre altele, Croația, Turcia, Belgia, Franța și Cipru. Dacă reveniți dintr-una dintre acest țări, indiferent dacă aveți un test PCR negativ, veți fi plasați în carantină. Așadar, părinții vaccinați care revin cu copiii dintr-un concediu în aceste țări, vor fi nevoiți să-i plaseze pe micuți în carantină.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, valabilă în acest moment, poate fi consultată mai jos:

Anexa-nr-1-Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat-14.05.2021

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Tururi ghidate, ateliere de parfumerie, lansări de carte și multe surprize la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Și în acest an, Sărbătoarea Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din comuna sibiană Hoghilag, aici fiind locul de întâlnire al celor aproape 40 de cultivatori de tuberoze din localitate cu iubitorii de frumos veniți din toată țara.