13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSZeci de meșteri populari și producători agricoli, la Piața volantă din Parcul...

Zeci de meșteri populari și producători agricoli, la Piața volantă din Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Etnografic al Transilvaniei va găzdui în incinta secției în aer liber, Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, peste 60 de meșteri populari și producători agricoli care își vor expune produsele și își vor etala măiestria în confecționarea produselor tradiționale.

Evenimentul care se va derula sub forma unei piețe volante se va desfășura în perioada 21 – 23 mai, între orele 10.00 – 18.00. Accesul publicului se va face pe poarta principală a muzeului în aer liber, contra cost, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea parcului.

Participanții la târg vor putea admira și achiziționa costume populare tradiționale, ștergare, fețe de masă, obiecte de ceramică, din blană sau piele, podoabe din lemn sau os sculptat, mărgele, jucării, ouă încondeiate etc.

Producătorii agricoli vor aduce legume, fructe, miere de albine, zacuscă, murături și siropuri, ciocolată, turtă dulce, pălincă și vin, toate produse tradițional, ca în casa bunicilor. Nu vor lipsi nici florile, aranjamentele florale, produse din lavandă, demonstrații la roata olarului, de pictură, ori cu croșeta.

Evenimentul este organizat de către Asociația Meșterilor Populari Clujeni, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel