fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConcert al Filarmonicii din Brașov în Poiana Narciselor

Concert al Filarmonicii din Brașov în Poiana Narciselor

Publicat în

spot_img
spot_img

Filarmonica Brașov va susține un concert în Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută ca Poiana Narciselor, pentru a atrage atenția asupra importanței protejării acestei zone în care înfloresc în fiecare primăvară mii de narcise.

Poiana Narciselor se întinde pe o suprafață de aproximativ 400 de hectare, iar peisajul deosebit atrage mii de turiști în fiecare an. Din păcate însă, unii dintre aceștia, când pleacă, iau cu ei narcise, ceea ce, în decursul anilor, a dus la o scădere a numărului de narcise din poiană.

Dorind să atragă atenția asupra acestui lucru, Filarmonica Brașov a pregătit un eveniment muzical duminică, 23 mai, începând cu ora 12.00. Acesta se numește „Ia cu Tine doar Muzica, Lasă Narcisele în Poiană” și se va desfășura chiar în Poiana Narciselor din satul Vad, comuna Șercaia.

În cadrul concertului, va cânta cvartetul 4Tune Quartet compus din Roxana Barsan (vioara I), Corina Tofănel (vioara a II-a), Simona Gurău (violă) și Alexandra Enache (violoncel). Cvartetul este cunoscut pentru interpretarea clasică a unor piese din repertoriul pop-rock din anii ‘60 și până astăzi.

„Avem în jurul nostru foarte multe locuri minunate, pe care ar trebui să le prețuim și să le protejăm pentru a ne asigura că și generațiile viitoare se vor bucura de ele. Poiana Narciselor este unul din acele locuri. De aceea, dorim să le oferim vizitatorilor poienii o experiență deosebită, pentru a-i încuraja să ia cu ei amintiri plăcute, nu flori. Mai mult, eu cred că Filarmonica Brașov este o parte activă a comunității brașovene și din acest motiv vrem să fim implicați în diverse cauze comunitare. Muzica și Filarmonica Brașov sunt o stare de spirit, și nu se manifestă doar între pereții unei săli de concerte.”, a declarat managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu.

Mai multe detalii și informații despre acest eveniment puteți găsi pe pagina oficială de Facebook a Filarmonicii Brașov.

(FOTO: Poiana Narciselor Vad – Sercaia / Facebook)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.