fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUUn pui de urs găsit accidentat la Porumbacu de Sus, transportat la...

Un pui de urs găsit accidentat la Porumbacu de Sus, transportat la Grădina Zoologică din Sibiu pentru îngrijiri medicale

Publicat în

spot_img
spot_img

Un pui de urs brun, găsit accidentat în zona unei cariere de marmură din Porumbacu de Sus, a fost salvat de o echipă de polițiști și se află în prezent la Grădina Zoologică din Sibiu.

”La data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kilograme şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului”, a transmis IPJ Sibiu.

Având în vedere că puiul de urs prezenta leziuni la nivelul unui membru, survenite cel mai probabil prin cădere/alunecare de la înălţime, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu, Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu au luat măsura transportării acestuia la Grădina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi hrănire.

(SURSA FOTO: Poliția Română / Facebook)

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.