15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTE„Zilele pelerinului”, în Maramureș. Lansare „Maramureș Guided Tours” și „Ruta națională a...

„Zilele pelerinului”, în Maramureș. Lansare „Maramureș Guided Tours” și „Ruta națională a Icoanelor făcătoare de minuni din România”

Publicat în

spot_img
spot_img

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului va lansa vineri, în cadrul evenimentului „Zilele pelerinului”, proiectul „Maramureș Guided Tours”, un ghidaj turistic în Baia Mare care cuprinde traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare)

Sâmbătă, va fi lansat un alt proiect, Ruta națională a Icoanelor făcătoare de minuni din România, și va fi organizat un pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș, cu popasuri la mănăstirile Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei.

„Zilele pelerinului” sunt organizate de Asociația „Pelerin în Maramureș”, Agenția „Pelerinul Creștin” și Biroul de pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Program „Zilele pelerinului” Maramureș

Vineri, 21 mai 2021

Ora 10:00 | Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.

Ora 12:15 | Lansarea proiectului Maramureș Guided Tours – Ghidaj turistic urban în Baia Mare (pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare)

Ora 13:15 | Muzeul Județean de Etnografie și Artă populară – Secția Pavilionară Baia Mare – Prezentarea portului popular din „țările” județului Maramureș.

Ora 14:00 | Prezentare la Muzeul Satului, participarea la târgul organizat cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, inițiere în meșteșuguri tradiționale.

Șezătoare științifică: Influența creștinismului în artă, motivele creștine și precreștine în viața maramureșeanului.

Sâmbătă, 22 mai 2021

Ora 7:00 | Lansarea Rutei Naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România

Ora 7:30 | Pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș. Popasuri duhovnicești la mănăstirile: Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei. Plecarea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.

(FOTO: Mănăstirea Bârsana)

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

A Fiu mindvégig kitartott

Nem volt senki a kereszt alatt, aki biztatta vagy bátorította volna a szenvedô Jézus Krisztust. Gyalázkodás, gúny és szidalmak jutottak osztályrészéül. A kísértô az ôt körülvevôket használta fel arra, hogy eltérítse küldetésétôl.