Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului va lansa vineri, în cadrul evenimentului „Zilele pelerinului”, proiectul „Maramureș Guided Tours”, un ghidaj turistic în Baia Mare care cuprinde traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare)

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Sâmbătă, va fi lansat un alt proiect, Ruta națională a Icoanelor făcătoare de minuni din România, și va fi organizat un pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș, cu popasuri la mănăstirile Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei.

„Zilele pelerinului” sunt organizate de Asociația „Pelerin în Maramureș”, Agenția „Pelerinul Creștin” și Biroul de pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Program „Zilele pelerinului” Maramureș

Vineri, 21 mai 2021

Ora 10:00 | Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.

Ora 12:15 | Lansarea proiectului Maramureș Guided Tours – Ghidaj turistic urban în Baia Mare (pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare)

Ora 13:15 | Muzeul Județean de Etnografie și Artă populară – Secția Pavilionară Baia Mare – Prezentarea portului popular din „țările” județului Maramureș.

Ora 14:00 | Prezentare la Muzeul Satului, participarea la târgul organizat cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, inițiere în meșteșuguri tradiționale.

Șezătoare științifică: Influența creștinismului în artă, motivele creștine și precreștine în viața maramureșeanului.

Sâmbătă, 22 mai 2021

Ora 7:00 | Lansarea Rutei Naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România

Ora 7:30 | Pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș. Popasuri duhovnicești la mănăstirile: Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei. Plecarea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.

(FOTO: Mănăstirea Bârsana)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania