13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPSD cere anularea măsurilor discriminatorii financiar împotriva românilor care nu se vaccinează

PSD cere anularea măsurilor discriminatorii financiar împotriva românilor care nu se vaccinează

Publicat în

spot_img
spot_img

Partidul Social Democrat solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetățenilor în funcție de vaccinarea anti-COVID. Aceștia susțin că discriminarea apare la evenimente cum sunt meciurile de fotbal sau spectacolele, unde se acceptă doar spectatori vaccinați sau testați, însă vaccinul este gratis iar testul este cu plată.

„PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetățenilor în funcție de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiționeze drepturi și libertăți cetățenești în funcție de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum când a admis eșecul campaniei de vaccinare prin recunoașterea oficială că nu poate atinge țintele propuse inițial. Atâta timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toți cetățenii, este necesar ca aceleași condiții de gratuitate să fie garantate și pentru ceilalți români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen”, transmit social-democrații într-un comunicat de presă.

Vicepreședintele PSD, deputatul de Maramureș Gabriel Zetea, spune că nu este corectă asigurarea unor condiții preferențiale doar pentru 25% din români, singurul criteriu fiind acela că s-au vaccinat.

”Dacă e gratuitate, să fie pentru TOȚI, iar dacă nu, să fie costuri pentru toți.”, a spus deputatul de Maramureș.

În caz contrar, potrivit sursei citate, se introduce o discriminare financiară între două categorii de cetățeni.

„De exemplu, condiționarea accesului în anumite spații sau la anumite evenimente pe baza unui test antigen contra cost, pentru persoanele care au trecut prin boală și au dezvoltat imunitate este discriminatorie în raport cu persoanele care s-au imunizat prin administrarea gratuită vaccinului anti-COVID. Guvernul României trebuie să suspende toate aceste măsuri discriminatorii cel puțin până la pronunțarea Parlamentului European, unde în prezent se discută intens varianta asigurării testelor gratuite pentru persoanele nevaccinate anti-COVID. PSD subliniază că și testarea anti-COVID este o metodă eficientă de combatere a pandemie, ceea ce ar justifica gratuitatea testelor, la fel ca în cazul vaccinului. Eficiența testării se poate vedea în cazul multor state care, deși au o rată extrem de scăzută a vaccinării, au reușit să reducă substanțial numărul de noi cazuri și de decese COVID, prin testarea pe scară largă a populației”, conchid social-democrații.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel