13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEServiciile publice ale Primăriei Satu Mare, digitalizate din fonduri europene

Serviciile publice ale Primăriei Satu Mare, digitalizate din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Satu Mare a semnat contractul pentru realizarea unui nou proiect finanțat din fonduri europene care vizează digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice.

Valoarea proiectului este de 2,6 milioane de lei și are ca obiectiv digitalizarea și implementarea de soluții soft pentru simplificarea procedurilor către cetățeni, prin migrarea serviciilor de tip ”analog” (hârtie, apel telefonic, deplasare personală) pe platforme digitale: desktop (site) și mobile (app).

De asemenea, proiectul urmărește dezvoltarea și extinderea sistemelor existente, interconectarea tuturor serviciilor într-o singură platformă ,,self-care” precum și deschiderea mai largă către cetățeni, introducând servicii specifice pentru cetățenii cu deficiențe de vedere sau de alt tip.

,,Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor publice. Ne dorim ca acestea să fie ușor de accesat pentru sătmăreni, prin modalități electronice. Dorim să reducem birocrația în mod concret, prin aplicații funcționale și echipamente care să permită gestionarea și rezolvarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Un alt scop al proiectului este digitalizarea proceselor de administrare a documentelor necesare prin interconectarea sistemelor de back-office (sistem de încasări, managementul documentelor) pentru a facilita funcționarea platformei publice.

,,În acest proces de digitalizare este esențială interconectarea bazelor de date ale instituțiilor, pentru ca cetățeanul să depună un document o singură dată și să poată fi accesat de acolo și de celelalte servicii care au nevoie de el”, a explicat primarul.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel