15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEScandal la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, după demiterea directorului

Scandal la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, după demiterea directorului

Publicat în

spot_img
spot_img

Scandal după demiterea directorului Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Profesorul Florin Nicoară a fost demis de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor, decizia fiind luată vineri, 21 mai, în Consiliul de Administrație al IȘJ Bihor, la propunerea inspectorului școlar general Virgil Blage.

Șeful IȘJ Bihor susține că decizia a fost luată după ce Florin Nicoară nu a ținut seama de avertismentele primite referitoare la revenirea la programul normal de predare al școlii pe care a condus-o. Ba chiar, spune Virgil Blage, unii părinți s-ar fi plâns că elevii sunt ținuți în școală ca la închisoare.

Pe de altă parte, Ștefan Abrudan, președintele Consiliului Elevilor Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea spune că demiterea este un mare abuz, iar afirmațiile apărute în mass-media cum că elevii ar fi ținuți ca la închisoare sunt total neadevărate.

„Situația este legată de nerespectarea hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Ordinului Comun al Ministerului Sănătății și al Educației și această nerespectare se referă la faptul că deși suntem în scenariul verde sau în primul scenariu, la Colegiul Național «Emanuil Gojdu» din Oradea o zi pe săptămână, fiecare clasă desfășoară ore online. Decizia contravine de fapt prevederilor legale, pentru că toți elevii ar trebui să fie prezenți fizic la ore, iar fiecare oră ar trebui să dureze 50 de minute, iar pauza să fie de 10 minute. În Gojdu, orele sunt de 40 de minute, iar pauzele de 5 minute. Mai grav este că elevii nu sunt lăsați să iasă în pauze din clasă”, a declarat inspectorul școlar general Virgil Blage pentru presa locală.

Fostul director al Colegiului Național „Emanuil Gojdu” spune că demiterea lui nu are nicio legătură cu acuzele care i se aduc și susține că șeful IȘJ Bihor a pornit un război personal cu el, deoarece s-a împotrivit deciziei de a reduce numărul de clase propus de Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Directorul demis susține că a protestat vehement la decizia IȘJ Bihor de reducere a claselor, fapt care l-a făcut indezirabil în ochii inspectorului școlar general Virgil Blage

Elevii și profesorii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea sunt șocați de demiterea directorului Florin Nicoară. Aceștia consideră că demiterea este un abuz și amenință cu proteste și memorii.

„Afirmația apărută în presă că suntem ca într-o pușcărie e îngrozitoare. Nu există așa ceva! Faptul că s-a decis ca orele să fie de 40 de minute e în favoarea noastră. Fiindcă e mult să stăm cu mască atâta timp. Referitor la grozăvia că suntem ținuți în clase, e un mare neadevăr. Se iese în curte după un grafic stabilit. Suntem însoțiți de profesorul de la ora respectivă. Iar pauzele sunt de 5-10 minute, cât o pauză normală. Ieșim în curte pentru oxigenare, socializăm cu colegii din clasă, respectând regulile impuse în pandemie. Chiar dacă sunt și clase concomitente în curte, noi rămânem cu clasa noastră, tocmai pentru a scădea riscul de contaminare. Eu am aproape zilnic întâliri cu asociația de părinți și cu elevii din școală. Nu au existat plângeri de acest fel. Nici de la părinți, nici de la elevi. Noi considerăm că demiterea domnului director este un abuz și a căzut ca o furtună peste noi. Am decis să protestăm luni în curtea școlii, cu respectarea măsurilor de siguranță. Vom protesta și în mediul online și vom depune memorii”, a declarat Ștefan Abrudan, președintele Consiliului Elevilor Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, citat de presa locală orădeană.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel