Veteranul de război Laurean Deac, de 99 de ani, din județul Alba, a fost vindecat de COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Cercului Militar din Alba Iulia, Laurean Deac a luptat pe frontul de Est în al Doilea Război Mondial și a fost în prizonierat, timp de patru ani, în lagăre din Asia Mică. În ultimele trei săptămâni a trecut printr-o grea luptă pentru supraviețuire după infectarea cu noul coronavirus, iar personalul medical de la Secția de Boli Infecțioase din Alba Iulia a fost reticent în privința vindecării sale, având în vedere evoluția acestei boli și vârsta sa înaintată.

„Virusul pandemic nu i-a ocolit familia, iar fiul și nora sa, îmbolnăvindu-se și ei, i-au fost alături în aceeași suferință. Pentru veteranul de război Laurean Deac, în această bătălie nicio zi nu a fost ca alta. Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi și ai cunoscuților, mănunchi de gânduri bune îndreptate în permanență spre el din partea multor oameni, alături de grija deosebită de care a avut parte în spital, din partea întregului personal medical, ni-l redau, astăzi, sănătos și victorios pe Laurean Deac, din războiul cu acest virus nemilos”, au anunțat marți reprezentanții Cercului Militar din Alba Iulia.

“Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat și tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă și să îi revăd pe toți cei dragi”, a spus Laurean Deac la externarea din spital.

(FOTO: Marcela Vilcan / Cercul Militar Alba Iulia)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.