Perioada de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ inițiat de Consiliul Județean Timiș s-a încheiat, în total fiind depuse 69 de proiecte, pe unele dintre cele mai diverse teme.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei. Printre ideile propuse se numără: o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.

Propunerile cetățenilor cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de CJ Timiș, care a alocat un buget participativ de un milion de lei, inițiativă în premieră pentru județ.

„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor. Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către Consiliul Județean”, a spus inițiatorul programului, Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului.

Până în 3 iunie, specialiștii CJ Timiș vor lucra la validarea proiectelor depuse. În data de 4 iunie, cele care au întrunit condițiile impuse de regulament vor fi afișate pe pagina dedicată, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmând ca în 5 iunie să intre în procesul de votare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al CJ Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania