15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPiaţa mobilă de legume şi fructe, readusă în cartierele din Baia Mare

Piaţa mobilă de legume şi fructe, readusă în cartierele din Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Piaţa mobilă de legume şi fructe va fi readusă în cartierele de locuinţe ale municipiului Baia Mare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

“Readucem piaţa mobilă de legume-fructe în acele cartier unde nu deţinem pieţe agroalimentare pentru a fi mult mai aproape de cumpărători, îndeosebi de persoanele în vârstă care nu-şi permit să parcurgă distanţe mari. (…) Experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că piaţa agro-mobilă s-a bucurat de interes din partea locuitorilor din unele cartiere şi consider că, trebuie să susţinem acest demers”, a spus Cătălin Cherecheş.

Fermierii şi producătorii care participă o dată la două săptămâni la piaţa agro-mobilă sunt de părere că experienţa este pozitivă, iar cumpărătorii, în special pensionarii, au posibilitatea să îşi cumpere produse la preţ de cumpărător.

“E un foarte mare avantaj, îndeosebi pentru vârstnici, dar şi pentru pensionari sau alte categorii de populaţie care au şansa să cumpere produse de grădină la preţ de producător. (…) Avantajul e că venim în cartier într-un loc stabilit şi, pe parcursul a câteva ore, se pot cumpăra o gamă largă de produse – ceapă, ridichi, salată, roşii, morcovi, pătrunjel, produse conservate, dar şi fructe de sezon; căpşuni şi cireşe. Majoritatea celor implicaţi sunt mici producători din satele şi comunele apropiate municipiului Baia Mare, membri ai unor asociaţii de profil foarte activi pe piaţa locală, dar şi fermieri pricepuţi” a spus preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici Maramureş, Ioan Tătăran.

Primăria municipiului Baia Mare deţine patru pieţe agro-alimentare şi o piaţă destinată marilor producători agricoli şi încurajează fermierii să îşi valorifice produsele în nume propriu.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel