Piaţa mobilă de legume şi fructe va fi readusă în cartierele de locuinţe ale municipiului Baia Mare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Readucem piaţa mobilă de legume-fructe în acele cartier unde nu deţinem pieţe agroalimentare pentru a fi mult mai aproape de cumpărători, îndeosebi de persoanele în vârstă care nu-şi permit să parcurgă distanţe mari. (…) Experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că piaţa agro-mobilă s-a bucurat de interes din partea locuitorilor din unele cartiere şi consider că, trebuie să susţinem acest demers”, a spus Cătălin Cherecheş.

Fermierii şi producătorii care participă o dată la două săptămâni la piaţa agro-mobilă sunt de părere că experienţa este pozitivă, iar cumpărătorii, în special pensionarii, au posibilitatea să îşi cumpere produse la preţ de cumpărător.

“E un foarte mare avantaj, îndeosebi pentru vârstnici, dar şi pentru pensionari sau alte categorii de populaţie care au şansa să cumpere produse de grădină la preţ de producător. (…) Avantajul e că venim în cartier într-un loc stabilit şi, pe parcursul a câteva ore, se pot cumpăra o gamă largă de produse – ceapă, ridichi, salată, roşii, morcovi, pătrunjel, produse conservate, dar şi fructe de sezon; căpşuni şi cireşe. Majoritatea celor implicaţi sunt mici producători din satele şi comunele apropiate municipiului Baia Mare, membri ai unor asociaţii de profil foarte activi pe piaţa locală, dar şi fermieri pricepuţi” a spus preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici Maramureş, Ioan Tătăran.

Primăria municipiului Baia Mare deţine patru pieţe agro-alimentare şi o piaţă destinată marilor producători agricoli şi încurajează fermierii să îşi valorifice produsele în nume propriu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania