fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTTârgul European al Castelelor, la Hunedoara. Cetăţi, castele şi muzee din România...

Târgul European al Castelelor, la Hunedoara. Cetăţi, castele şi muzee din România prezintă publicului ofertele de vizitare

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Hunedoara şi Muzeul „Castelul Corvinilor” organizează vineri și sâmbătă ediția a 6-a a Târgului European al Castelelor.

20 de cetăţi, palate, castele şi muzee din România vor prezenta publicului ofertele de vizitare, în cadrul unor standuri dedicate, amplasate în Curtea Husarilor (curtea exterioară a Castelului Corvinilor).

La ediţia din acest an a Târgului European al Castelelor se vor prezenta cu standuri: Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Castelul Karolyi – Carei, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Cetatea Medievală Mălăieşti, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” – Târgovişte, Cetatea Şiriei şi Castelul Bohus, Cetatea Feldioara, Cetatea Medievală Râşnov, Cetatea Poenari, Muzeul Oraşului Oradea, Muzeul Naţional al Banatului, Cetatea Târgu Mureş, Cetatea Făgăraş, Cetatea Rupea, Cetatea Deva, Palatul Brukenthal (Muzeul Naţional Brukental), Cetatea Şoimoş, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judeţului Hunedoara şi gazda evenimentului – Muzeul „Castelul Corvinilor”.

Pe lângă standurile care vor putea fi vizitate vineri şi sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00, programul târgului va mai cuprinde demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi” (între orele 10.00–16.00, în ambele zile ale manifestării), precum şi reprezentaţii ale Asociaţiei „Peregrinus” – expoziţie, defilare şi dresaj de şoimi (vineri, între 10.00 – 15.00, şi sâmbătă, între 12.00 – 15.00).

„Ne bucurăm să putem organiza din nou acest eveniment unic în România. Edițiile anterioare s-au bucurat de un real succes. Promovarea intensă și numărul mare de turiști ne dau încredere că și această ediție va fi la fel de reușită. Din cauza pandemiei de Covid-19, anul trecut evenimentul a fost organizat doar on-line. Anul acesta ne dorim să organizăm o ediție specială a târgului, chiar dacă, din păcate, expozanții din străinătate nu pot fi prezenți. De anul viitor sper din tot sufletul să putem avea, din nou, şi participanţi din străinătate”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

(FOTO: Muzeul „Castelul Corvinilor”)

Ioana Pop

Articole recente

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,

Șase maramureșeni s-au intoxicat cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor

Două femei însărcinate, inconştiente şi intubate, au fost transportate la UPU Baia Mare

Restricții de circulație pentru maşinile mai mari de 7,5 tone din cauza caniculei

Potrivit CNAIR, aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu şi Cod Roşu – val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat.

Demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie, la o nouă ediție a Galopiadei Secuiești

Deschiderea oficială a celei de XIII-a ediţii a Galopiadei Secuiești va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,