După succesul Scenei Digitale, care a atras abonaţi din întreaga lume şi vizualizări record, filmul “Cea mai frumoasă zi”, regizat de Ofelia Popii, va inaugura în 8 iunie cel mai nou proiect al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Începând cu luna iunie, iubitorii teatrului şi filmului se pot bucura de producţiile Scenei Digitale în confortul sălilor CineGOLD din Promenada Mall Sibiu. La proiecţia de deschidere, spectatorii vor avea parte de o sesiune de autografe cu actriţa Ofelia Popii şi cu actorii din distribuţia filmului, Ciprian Scurtea şi Adrian Matioc. Costul unui bilet este în valoare de 28 de lei şi poate fi achiziţionat prin casieriile de la intrarea în sălile de cinema şi online folosind aplicaţia CineGOLD.ro. Acesta este doar un prim pas către a ajunge la un public cât mai divers prin intermediul marilor ecrane.

Programul “Teatru la cinema”

Marţi, 8 iunie 2021

Ora 19:00

“Cea mai frumoasă zi” – regia Ofelia Popii

Marţi, 15 iunie 2021

Ora 19:00

“Femei” – concept semnat Raluca Iani

Marţi, 22 iunie 2021

Ora 19:00

“Mici crime conjugale” – de Mariana Cămărăşan şi Amalia Florina Iorgoiu

Marţi, 29 iunie 2021

Ora 19:00

“Orb de mină” – regia Bogdan Sărătean

Despre producțiile prezentate

“Cea mai frumoasă zi”

“Trăim în izolare şi murim în singurătate. Destinul este propriul psihic care ne conduce cu o voinţă ce nu ne aparţine. Avem nevoie de celălalt pentru a găsi un scop, un sens într-o competiţie care duce la exterminare. Ce înseamnă să pierzi? Ce înseamnă să câştigi? Ce e nevoia asta aproape animalică de a fi câştigător? În câteva clipe, în timpul unei vieţi care ţine cât o zi, salvarea este râsul. Trăim în clişee, ne construim reguli pe care le spargem ca să construim alte reguli, luptăm pentru libertăţi care nu fac altceva decât să ne constrângă. Râsul, el singur, eliberează. Să râdem atunci de viaţă şi moarte, de dragoste şi ură, de ideea de om! ” – Ofelia Popii

“Femei”

Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înţelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandreţe, dar şi de eşecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine.

“Femei” este un spectacol ce orbitează în jurul unui singur mare personaj – Femeia, alături de încarnările sale succesive care ne deschid porţile înspre micro-scenarii cotidiene subtil interconectate pentru a surprinde anatomia unui singur suflet complex, contradictoriu, cald şi incisiv Sufletul feminin.

“Mici crime conjugale”

“Cred în puterea teatrului de a ne face să pătrundem în adâncurile proprii, în a ne releva inconştientul.” – Amalia Florina Iorgoiu

“Menirea teatrului e de a căuta adevărul. Iar puterea lui vine din conţinutul său intens, amplu, sfredelitor, purtat de oameni şi împărtăşit oamenilor. Purtăm marca întâlnirii cu Albee, aşa cum purtăm acum marca întâlnirii cu Schmitt. Punem în centrul valorilor adevărul. Dar putem noi defini adevărul? Nu ştim, întotdeauna depindem de context, de situaţie. Credinţa mea e legată mai ales de iubire, iar iubirea fără iertare nu e iubire. Nouă, ca spectatori ni se arată ceea ce e dincolo de aparenţe, tocmai pentru a înţelege, iar teatrul nu dă cu indiferenţă la o parte vălul aparenţei, ci o face prin emoţia noastră, care ne deschide inima. Cuplul la Alebee, ca şi la Schimitt se află într-un război, nu doar pentru că Martha şi George sau Lisa şi Gilles sunt personaje excepţionale, aflate în relaţii excepţionale, ci pentru că interacţiunea umană ajustează întotdeauna într-o măsură ideea de libertate. Adevărul care eliberează nu e cunoaşterea la scara unu la unu a faptelor, ci iubirea.” – Mariana Cămărăşan

“Orb de mină”

Sat de munte. Transilvania. Zilele noastre. Oameni singuri. Singuri împreună. Un străin tulbură liniştea aşezării. E poliţist. Investighează ceva. După sosirea lui nimic nu va mai fi la fel. Iar aparenta linişte a aşezării pare să ascundă monştri. Care ies la iveală în cele mai diverse forme: lăcomie, xenofobie, crimă. Iar între timp râdem. Râdem mult, cu gura până la urechi. Ca la cea mai veselă piesă bulevardieră. Iar eroii sunt orbi şi minusculi. Un text despre xenofobie şi prejudecată. Un spectacol despre vină şi singurătate. Despre imposibila mântuire.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania