Consiliul Județean (CJ) Maramureş a votat în şedinţa de vineri încheierea unui Parteneriat între administraţia judeţeană și Primăria Baia Mare pentru realizarea a două proiecte de investiții importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Maramureș și pentru fluidizarea traficului în municipiul Baia Mare. Este vorba de ”Pasajul Clubul Văcarilor (Baia Mare-Recea)” și de ”Pasajul Italsofa (Baia Mare-Groși)”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CJ Maramureş, cele două pasaje reprezintă proiecte importante de conectivitate rutieră atât pentru sistemul de transport rutier din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, cât și pentru cel național, îmbunătățind astfel legăturile municipiului Baia Mare la rețeaua rutieră națională și europeană de drumuri rapide.

Realizarea celor două pasaje va asigura fluidizarea traficului din aceste două zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor aceste două pasaje vor fi conectate la centura metropolitană, fiind puncte de legătură importante între municipiul Baia Mare și centura ocolitoare a orașului.

Pentru studiile de fezabilitate necesare realizării celor două pasaje supraterane, CJ Maramureș acordă suma de 30.000 de euro, câte 15.000 de euro pentru fiecare studiu de fezabilitate în parte, iar încă 30.000 de euro vor fi acordați de Primăria Baia Mare.

Sursa de finanțare va fi prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) în parteneriat cu CNAIR.

”Cele două pasaje pe care le vom construi în parteneriat cu Primăria Baia Mare, vor rezolva problema aglomerării și vor decongestiona traficul în aceste zone. Pasajele vor fi construite în așa fel încât să poată prelua traficul de pe centura metropolitană a orașului Baia Mare, un alt proiect important care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului Maramureș. Obiectivul nostru este ca în 2023 să avem cele două pasaje funcționale, astfel încât cetățenii municipiului Baia Mare și ai județului Maramureș să poată beneficia într-un termen cât mai scurt de aceste pasaje extrem de importante pentru fluidizarea traficului, dar mai ales pentru creșterea siguranței participanților la trafic”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania