fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUFurnizarea apei în trei localităţi sibiene, afectată de precipitațiile puternice

Furnizarea apei în trei localităţi sibiene, afectată de precipitațiile puternice

Publicat în

spot_img
spot_img

Societatea Apă Canal Sibiu a anunţat vineri că, în urma precipitațiilor puternice înregistrate în amonte de Uzina de apă Tilișca, a fost afectată calitatea apei din pârâul Tilișcuța, nivelul crescut al turbidității nepermițând tratarea apei.

Astfel, societatea a trebuit să întrerupă procesele tehnologice de potabilizare a apei, măsură ce va afecta furnizarea pentru localitățile Tilișca și Galeș și în orașul Săliște, pe străzile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului.

Apă Canal Sibiu va pune la dispoziția consumatorilor afectați apă de utilizare menajeră, prin intermediul unei autospeciale ce poate fi solicitată prin Dispecerat.

Reluarea furnizării va fi posibilă după scăderea nivelului de turbiditate a apelor pârâului Tilișcuța.

Case inundate în municipiul Sibiu şi Şelimbăr

Zeci de sibieni au sunat vineri dimineaţa la societatea Apă Canal pentru a cere ajutorul echipelor de intervenţie, ca să le evacueze apa din subsolurile caselor inundate în municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr.

„Pe fondul precipitaţiilor intense, Apă Canal Sibiu a trimis în teren 8 echipe de intervenţie. Cele mai multe sesizări sosite prin Dispecerat provin din zonele Trei Stejari şi Valea Săpunului. Abonaţii afectaţi sunt rugaţi să apeleze Dispeceratul Apă Canal Sibiu, tel.0269/222.777. Au fost recepţionate 35 de reclamaţii, din care 10 sunt din Şelimbăr”, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii, Thomas Roth.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente pentru 18 judeţe din sudul, centrul şi nord-estul ţării până vineri seara şi Cod galben de instabilitate atmosferică în alte 12 judeţe până sâmbătă dimineaţa.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.