fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEÎn loc să vândă pe bani de nimic, un producător a donat...

În loc să vândă pe bani de nimic, un producător a donat sute de kilograme de căpșuni unor spitale și orfelinate

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania Continental Berries, care își desfășoară activitatea în județul Hunedoara, a donat astăzi peste 3,5 tone de căpșuni către mai multe spitale și orfelinate. Gestul vine ca urmare a prețurilor derizorii primite de la mari procesatori pentru aceste fructe delicioase, prețuri care sunt mult sub cele investite pentru a produce căpșunile. Compania deține plantații de mur, zmeur și căpșun în Bretea Română, fiind însă și parte a unei Cooperative Agricole (Continental Fruits) unde sute de producători independenți sunt ajutați să-și dezvolte propriile culturi. Compania este una dintre cele mai mari din acest domeniu din Transilvania.

Producătorul Continental Berries a decis că mai bine donează unor spitale și orfelinate producția de căpșuni, în loc să o vândă la prețuri de nimic către procesatorii pentru care nu contează altceva decât prețul. Astfel, aproape o tonă de căpșuni au ajuns să fie savurate de oameni bolnavi și copii părăsiți de părinți din spitale și orfelinate din județul Hunedoara.

Astăzi (n.r. miercuri), Continental Berries a donat către spitale și orfelinate din județul Hunedoara căpșuni pe care am refuzat să le vindem la prețuri de nimic, care nu compensează nici pe departe efortul și munca investite pentru a obține o producție impecabilă și de calitate. Pe viitor, Continental Berries va găsi soluții eficiente pentru a vinde fructele sale de pădure, dar și ale Cooperativei Agricole Continental Fruits la un preț corect și pentru a înlătura, atât cât se poate, aceste practici abuzive pe care noi, producătorii români, trebuie să le suportăm, din lipsă de alternative”, a scris producătorul de fructe de pădure, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Peste 700 de kilograme de căpșuni au ajuns și la Spitalul Municipal Hunedoara, în această săptămână, spre bucuria bolnavilor internați în unitatea medicală.

Căpșunele, preambalate în caserole de câte 500 de grame, culese chiar în dimineața zilei în care au fost aduse la Hunedoara, au fost împărțite pacienților și angajaților, însă de ele s-au bucurat și alte persoane. Așadar, s-au distribuit fructe și angajaților Serviciului Județean de Ambulanță – stația din Hunedoara, dar și pacienților de la Unitatea Medico-Socială „Pr. Arsenie Boca”, tot din Hunedoara. Nu putem exprima în cuvinte bucuria acestor oameni, cu precădere a pacienților. Sunt oameni care pe buze arse de boală și bătrânețe au fost hrăniți și desfătați, realmente, cu aceste fructe. Par gesturi reduse ca importanță aceste donații, însă ele au adus foarte multă bucurie atâtor oameni”, a transmis Spitalul Municipal Hunedoara.

Continental Berries este o companie producătoare de fructe de pădure (zmeură, mure, căpșune) din Bretea Română, județul Hunedoara. Și-au început activitatea relativ recent, în 2018, dar au planuri ambițioase în domeniul în care activează și sunt de admirat pentru toate încercările lor de a crea structuri și relații comerciale durabile, sustenabile și inovatoare. Vor să sprijine micii producători, să încurajeze producția locală de fructe de pădure și să aducă pe mesele românilor produse de calitate care să nu ne mai impulsioneze să cumpărăm fructe de import ultra tratate chimic și de proastă calitate.

Adrian Meitner

Articole recente

Egy mai példázat a vakságról

Milyen példázatot mondjak, vagy mihez hasonlítsam a mennyek országát? Hasonlatos a mennyek országa ahhoz, amikor egy vakot vezetnek.

Un nou incunabul din 1492 poate fi văzut la Muzeul Naţional Brukenthal

Proiectul urmăreşte promovarea celor 422 de incunabule aflate în colecţia Bibliotecii Brukenthal.

Adult însoţit de un copil de 4 ani, blocat pe Piatra Secuiului

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.

Mai multe articole de același fel

Acoperişuri luate de vânt în Deva şi Brad, după o furtună violentă

Judeţul Hunedoara s-a aflat luni după-amiază, până la ora 20,00, sub avertizare meteo de Cod Roşu, fiind prognozate vijelii puternice cu rafale de 90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, local averse torenţiale peste 35 l/mp.

Percheziții ale Parchetului European în județul Hunedoara

Investigația privește o fraudă de 10 milioane de euro în domeniul achizițiilor publice care implică fonduri UE pentru modernizarea infrastructurii de apă în două localități din Valea Jiului și îmbunătățirea eficienței energetice la un spital.