Compania Continental Berries, care își desfășoară activitatea în județul Hunedoara, a donat astăzi peste 3,5 tone de căpșuni către mai multe spitale și orfelinate. Gestul vine ca urmare a prețurilor derizorii primite de la mari procesatori pentru aceste fructe delicioase, prețuri care sunt mult sub cele investite pentru a produce căpșunile. Compania deține plantații de mur, zmeur și căpșun în Bretea Română, fiind însă și parte a unei Cooperative Agricole (Continental Fruits) unde sute de producători independenți sunt ajutați să-și dezvolte propriile culturi. Compania este una dintre cele mai mari din acest domeniu din Transilvania.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Producătorul Continental Berries a decis că mai bine donează unor spitale și orfelinate producția de căpșuni, în loc să o vândă la prețuri de nimic către procesatorii pentru care nu contează altceva decât prețul. Astfel, aproape o tonă de căpșuni au ajuns să fie savurate de oameni bolnavi și copii părăsiți de părinți din spitale și orfelinate din județul Hunedoara.

Astăzi (n.r. miercuri), Continental Berries a donat către spitale și orfelinate din județul Hunedoara căpșuni pe care am refuzat să le vindem la prețuri de nimic, care nu compensează nici pe departe efortul și munca investite pentru a obține o producție impecabilă și de calitate. Pe viitor, Continental Berries va găsi soluții eficiente pentru a vinde fructele sale de pădure, dar și ale Cooperativei Agricole Continental Fruits la un preț corect și pentru a înlătura, atât cât se poate, aceste practici abuzive pe care noi, producătorii români, trebuie să le suportăm, din lipsă de alternative”, a scris producătorul de fructe de pădure, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Peste 700 de kilograme de căpșuni au ajuns și la Spitalul Municipal Hunedoara, în această săptămână, spre bucuria bolnavilor internați în unitatea medicală.

Căpșunele, preambalate în caserole de câte 500 de grame, culese chiar în dimineața zilei în care au fost aduse la Hunedoara, au fost împărțite pacienților și angajaților, însă de ele s-au bucurat și alte persoane. Așadar, s-au distribuit fructe și angajaților Serviciului Județean de Ambulanță – stația din Hunedoara, dar și pacienților de la Unitatea Medico-Socială „Pr. Arsenie Boca”, tot din Hunedoara. Nu putem exprima în cuvinte bucuria acestor oameni, cu precădere a pacienților. Sunt oameni care pe buze arse de boală și bătrânețe au fost hrăniți și desfătați, realmente, cu aceste fructe. Par gesturi reduse ca importanță aceste donații, însă ele au adus foarte multă bucurie atâtor oameni”, a transmis Spitalul Municipal Hunedoara.

Continental Berries este o companie producătoare de fructe de pădure (zmeură, mure, căpșune) din Bretea Română, județul Hunedoara. Și-au început activitatea relativ recent, în 2018, dar au planuri ambițioase în domeniul în care activează și sunt de admirat pentru toate încercările lor de a crea structuri și relații comerciale durabile, sustenabile și inovatoare. Vor să sprijine micii producători, să încurajeze producția locală de fructe de pădure și să aducă pe mesele românilor produse de calitate care să nu ne mai impulsioneze să cumpărăm fructe de import ultra tratate chimic și de proastă calitate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania