8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIE2.300 de locuri bugetate, la admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara

2.300 de locuri bugetate, la admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a repartizat pentru admiterea din acest an la ciclul de licență 2.300 de locuri bugetate și 1.044 de locuri cu taxă, în ușoară creștere față de anul trecut.

Potrivit UPT, în numărul total de locuri finanțate de la bugetul de stat sunt incluse cinci locuri destinate candidaților de etnie romă, 57 de locuri pentru tineri proveniți de la licee din mediul rural, zece locuri pentru tinerii proveniți din sistemul de protecție socială și cinci locuri, finanțate din veniturile proprii ale UPT, pentru candidații sportivi de performanță.

Elevii care obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale sunt admiși la Universitatea Politehnica Timișoara fără concurs.

Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se realizează online, folosind aplicația dedicată Enroll.

În cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism, al Facultății de Automatică și Calculatoare și al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale se organizează concurs de admitere cu probe de verificare a cunoștințelor, iar pentru celelalte facultăți admiterea se face în urma unui concurs de dosare.

UPT păstrează și în acest an inovația cu care a venit anul trecut în ceea ce privește admiterea pe bază de portofoliu de realizări. În paralel, candidații pot opta pentru examenul scris clasic la matematică.

Articole recente

VIDEO | De ziua lor, salvatorii au salvat o femeie implicată într-un accident de ATV

Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contracronometru

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Mai multe articole de același fel