Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a repartizat pentru admiterea din acest an la ciclul de licență 2.300 de locuri bugetate și 1.044 de locuri cu taxă, în ușoară creștere față de anul trecut.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit UPT, în numărul total de locuri finanțate de la bugetul de stat sunt incluse cinci locuri destinate candidaților de etnie romă, 57 de locuri pentru tineri proveniți de la licee din mediul rural, zece locuri pentru tinerii proveniți din sistemul de protecție socială și cinci locuri, finanțate din veniturile proprii ale UPT, pentru candidații sportivi de performanță.

Elevii care obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale sunt admiși la Universitatea Politehnica Timișoara fără concurs.

Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se realizează online, folosind aplicația dedicată Enroll.

În cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism, al Facultății de Automatică și Calculatoare și al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale se organizează concurs de admitere cu probe de verificare a cunoștințelor, iar pentru celelalte facultăți admiterea se face în urma unui concurs de dosare.

UPT păstrează și în acest an inovația cu care a venit anul trecut în ceea ce privește admiterea pe bază de portofoliu de realizări. În paralel, candidații pot opta pentru examenul scris clasic la matematică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania