fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTOrganizatorii Untold, Neversea, Electric Castle și Tomorrowland vor să organizeze festivaluri la...

Organizatorii Untold, Neversea, Electric Castle și Tomorrowland vor să organizeze festivaluri la Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat marți lansarea unei proceduri transparente pentru organizarea de evenimente în municipiul Brașov, în baza unor criterii aplicabile tuturor, astfel încât calendarul de evenimente să fie cât mai diversificat și atractiv, să asigure un impact economic cât mai mare asupra orașului, să fie actualizat în timp real, iar organizatorii să știe în ce condiții și în ce perioade pot organiza aceste evenimente.

Potrivit Primăriei Brașov, organizatorii unora dintre cele mai mari festivaluri din România – Tomorrowland, Electric Castle, Untold și Neversea – au transmis deja municipalității intenția lor de a aduce evenimente de acest gen la Brașov și vor completa la rândul lor chestionarul inclus în procedură.

,,Brașovul devine din ce în ce mai interesant pentru organizatorii de evenimente, inclusiv pentru cei care organizează festivaluri mari. Am primit foarte multe solicitări în ultimul timp. Prin urmare, punem la dispoziția tuturor celor interesați o procedură transparentă de înscriere a evenimentelor și a solicitărilor de colaborare cu Primăria. Criteriile de evaluare vor ține cont de impactul economic, de impactul social, de impactul asupra mobilității și al locurilor de cazare asupra Brașovului, pentru că dorim să avem evenimente sustenabile și care să nu creeze probleme pentru oraș. Așteptăm solicitările din partea tuturor celor interesați și sperăm ca Brașovul să devină din ce în ce mai atractiv din punct de vedere al evenimentelor și al festivalurilor pe care le organizează“, a declarat primarul Allen Coliban.

Fiecare organizator de evenimente – festivaluri, concerte, târguri, expoziții, competiții sportive, intervenții culturale etc. – care dorește să utilizeze domeniul public va trebui să completeze „Chestionarul preliminar pentru solicitarea ocupării domeniului public în vederea organizării activităților social-culturale, educative și sportive“, care se găsește pe site-ul Primăriei Brașov, brasovcity.ro, la secțiunea Acces rapid/Evenimente și cultură. Chestionarul include date despre organizator, despre eveniment (activități, locație de desfășurare etc), despre publicul țintă și numărul de participanți și de spectatori estimat, un plan de promovare al evenimentului, dar și date despre utilitățile necesare sau activități comerciale conexe. Măsurile necesare pentru prevenirea aglomerării traficului rutier,evitarea poluării, asigurarea ordinii și liniștii publice și a siguranței și sănătății participanților, precum și a aplicării normelor referitoare la prevenirea pandemiei sunt de asemenea întrebări și criterii în alegerea organizatorilor.

Totodată, organizatorul evenimentului va trebui să prezinte și o analiză cu impactul financiar asupra economiei locale și să sublinieze beneficiile pentru comunitatea brașoveană.

Ioana Pop

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel