Consiliul Local Petroșani a votat miercuri ca publicul să poată vizita gratuit Muzeul Mineritului din localitate până în data de 15 iunie anul acesta.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Muzeul Mineritului, care funcționează din 1967, a fost cuprins într-un amplu program de reabilitare și amenajare muzeistică, investiție de un milion de euro din fonduri europene.

Programul a inclus repararea și consolidarea clădirii – monument istoric, care a fost dotată și cu un lift ce asigură accesul de la demisol până la mansardă, și punerea în valoare a exponatelor care prezintă istoria mineritului de cărbune și a dezvoltării tehnicii miniere de exploatare. De asemenea, la mansarda clădirii au fost alocate spații separate pentru Muzeul Muntelui și o expoziție etnografică. Și zona din fața instituției muzeale a fost total reamenajată, cu alei, trotuare și spații verzi.

Proiectul de reabilitare a Muzeului Mineritului a fost finalizat și recepționat anul trecut dar, din cauza pandemiei, abia marți a putut fi redeschis publicului larg.

Pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru muzeul care a fost total regândit, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a propus Consiliului Local Petroșani un proiect privind aprobarea scutirii de la plata biletelor pentru intrarea la Muzeul Mineritului până în data de 15 iunie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania