15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSS-a deschis primul centru de vaccinare mobil la Punctul de Trecere a...

S-a deschis primul centru de vaccinare mobil la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Publicat în

spot_img
spot_img

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunţă că s-a deschis primul centru de vaccinare mobil la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru românii care vin în ţară din diaspora. Vaccinarea se face cu serul Johnson & Johnson.

”DRP, alături de o serie de instituţii publice ale statului român, a depus eforturi substanţiale pentru crearea de centre temporare de vaccinare anti-COVID-19 dedicate diasporei, în punctele terestre de trecere a frontierei de la Arad, cele mai tranzitate din ţară. Astăzi, 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare mobil, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II”, a transmis, miercuri, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că românii care intră în ţară vor putea să se vaccineze cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare.

Menţionăm că şi însoţitorii acestora care nu sunt cetăţeni români pot beneficia de acest vaccin. Centrul de vaccinare dispune de două amplasamente special amenajate. Unul dintre acestea este dedicată vaccinării, iar un altul este destinat supravegherii persoanelor cărora tocmai le-a fost administrat vaccinul”, a mai transmis sursa citată.

Supravegherea posibilelor reacţii alergice ulterior vaccinării este realizată de către personal medical calificat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Foto: DSP Arad

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel