Vizită a președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, în Spania. Discuții cu oficiali spanioli despre managementul deșeurilor

Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu consilierul județean Gabriel Ștețco, au făcut o vizită oficială la Madrid, unde au avut mai multe discuții și întâlniri pe tema managementului deșeurilor, în contextul în care problema deșeurilor este una de maxim interes pentru Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Președintele CJ Maramureș a vizitat Stația de Sortare din Colmenar Viejo și a discutat cu Vincente Galvan Lopez, directorul general al Direcției Generale Economie Circulară, pe tema managementului deșeurilor și modul în care spaniolii gestionează întreg procesul de selectare și compactare a deșeurilor.

Procesul de selectare și compactare al deșeurilor utilizat de către spanioli este unul practic, care implică reciclarea a peste 50% din totalul deșeurilor. Acest proces va fi aplicat și în cadrul stației de sortare care va fi construită în zona municipiului Baia Mare, înainte de finalizarea proiectului SMID de la Fărcașa, pentru a crește cantitatea de deșeuri reciclate.

”Mă bucur că am găsit deschidere la nivelul oficialilor spanioli pentru colaborare în domeniul Economiei Circulare, inclusiv pentru parteneriate cu finanțare europeană în domeniul managementului deșeurilor. Exemplele de bune practici la nivel european sunt importante pentru noi și ne dau certitudinea că suntem pe drumul cel bun pentru a rezolva probleme importante pentru maramureșeni, cum este gestionarea deșeurilor, o problemă care m-a preocupat încă din prima zi de mandat”, a declarat Ionel Bogdan, la finalul discuțiilor cu oficialii spanioli.

O altă întâlnire importantă în agenda vizitei a fost cu Ignacio Vasquez Casavilla, primarul localității Torrejon de Ardoz, un oraș în care trăiește o comunitate importantă de români.

Consolidarea unei bune colaborări între Consiliul Județean Maramureș și un oraș cu o populație mare de români stabiliți în Spania, reprezintă o prioritate pentru executivul CJ, fiind vizate colaborări în domeniu economic, prin atragerea investitorilor spanioli în viitoarele parcuri industriale din județ, și cultural, cu implicarea românilor din zonă.

”Sunt mândru că românii din Torrejon de Ardoz se bucură de respectul autorităților și îmi doresc să reușim să realizăm cât mai repede proiectele de dezvoltare pe care ni le-am asumat, astfel încât o bună parte din acești români harnici să se întoarcă acasă și să aibă parte de o viață la fel de bună ca în Spania”, a spus președintele CJ Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania