15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECopiii peste 12 ani se vor putea vaccina la maratonul organizat de...

Copiii peste 12 ani se vor putea vaccina la maratonul organizat de UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, ediția a II-a

Publicat în

spot_img
spot_img

„Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, continuă în perioada 4 – 7 iunie. Se vor putea vaccina cu prima doză şi copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Locuitorii din Cluj-Napoca şi cei din alte localităţi, precum şi cetăţenii străini care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech la Maratonul Vaccinării organizat de UMF, vor primi rapelul în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

Vor fi amenajate zece de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00, şi până luni, 7 iunie, ora 08:00. Nici de această dată nu este necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate.

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech a primit recent aprobarea să fie administrat şi copiilor cu vârsta de peste 12 ani, minorii pot veni la Maratonul Vaccinării însoţiţi de un părinte sau de tutorele legal, care va trebui să îşi exprime consimţământul.

Peste 350 de voluntari (medici, rezidenţi, asistenţi din spitalele universitare clujene, cadre didactice şi studenţi ai UMF “Iuliu Haţieganu”) s-au oferit să participe la Maratonul Vaccinării.

“Prima ediţie a Maratonului Vaccinării s-a desfăşurat în condiţii excelente şi fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4000 de persoane vaccinate şi suntem convinşi că, şi de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune. Deja putem observa efectele vaccinării şi trebuie să continuăm să mergem pe acest drum, să încurajăm populaţia să se vaccineze. Chiar dacă avem mai puţine restricţii, să nu uităm că pericolul nu a trecut şi trebuie să fim în continuare prevăzători. Întreaga comunitate academică a universităţii noastre s-a implicat în acest demers şi le sunt recunoscătoare tuturor pentru eforturile depuse şi încrederea pe care au transmis-o celor care au venit să se vaccineze. Este de datoria noastră, în calitate de profesionişti şi viitori profesionişti în domeniul sănătăţii, să sprijinim comunitatea în aceste vremuri complicate. Vă aşteptăm din nou la Maratonul Vaccinării, cu speranţa de mai bine şi cu încrederea că împreună vom învinge pandemia!”, a transmis rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

„Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!” este organizat de UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

(FOTO: UMF Cluj-Napoca)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel