fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECopiii peste 12 ani se vor putea vaccina la maratonul organizat de...

Copiii peste 12 ani se vor putea vaccina la maratonul organizat de UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, ediția a II-a

Publicat în

spot_img
spot_img

„Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, continuă în perioada 4 – 7 iunie. Se vor putea vaccina cu prima doză şi copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Locuitorii din Cluj-Napoca şi cei din alte localităţi, precum şi cetăţenii străini care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech la Maratonul Vaccinării organizat de UMF, vor primi rapelul în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

Vor fi amenajate zece de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00, şi până luni, 7 iunie, ora 08:00. Nici de această dată nu este necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate.

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech a primit recent aprobarea să fie administrat şi copiilor cu vârsta de peste 12 ani, minorii pot veni la Maratonul Vaccinării însoţiţi de un părinte sau de tutorele legal, care va trebui să îşi exprime consimţământul.

Peste 350 de voluntari (medici, rezidenţi, asistenţi din spitalele universitare clujene, cadre didactice şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”) s-au oferit să participe la Maratonul Vaccinării.

„Prima ediţie a Maratonului Vaccinării s-a desfăşurat în condiţii excelente şi fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4000 de persoane vaccinate şi suntem convinşi că, şi de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune. Deja putem observa efectele vaccinării şi trebuie să continuăm să mergem pe acest drum, să încurajăm populaţia să se vaccineze. Chiar dacă avem mai puţine restricţii, să nu uităm că pericolul nu a trecut şi trebuie să fim în continuare prevăzători. Întreaga comunitate academică a universităţii noastre s-a implicat în acest demers şi le sunt recunoscătoare tuturor pentru eforturile depuse şi încrederea pe care au transmis-o celor care au venit să se vaccineze. Este de datoria noastră, în calitate de profesionişti şi viitori profesionişti în domeniul sănătăţii, să sprijinim comunitatea în aceste vremuri complicate. Vă aşteptăm din nou la Maratonul Vaccinării, cu speranţa de mai bine şi cu încrederea că împreună vom învinge pandemia!”, a transmis rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

„Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!” este organizat de UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

(FOTO: UMF Cluj-Napoca)

Ioana Pop

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel