15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIINȚĂ, INOVAȚIE ȘI CERCETAREHartă interactivă a ratei de acoperire vaccinală în localitățile din România, realizată...

Hartă interactivă a ratei de acoperire vaccinală în localitățile din România, realizată de cercetătorii Universităţii Babeş-Bolyai

Publicat în

spot_img
spot_img

Cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au dezvoltat o hartă interactivă care arată rata de acoperire vaccinală la nivelul fiecărei localităţi din România, harta fiind actualizată în regim zilnic.

Potrivit celor mai recente date prezentate de harta interactivă, există diferenţe semnificative între mediile urban şi rural în ceea ce priveşte rata de vaccinare, dar şi diferenţe importante între judeţele ţării, judeţele din regiunea Nord-Est având cele mai mici niveluri de vaccinare în comparaţie cu celelalte regiuni ale României.

Harta interactivă poate fi consultată AICI şi este realizată ca parte a proiectului de cercetare cu tema COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, starea economică a ţării, oferind în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României.

Potrivit UBB, chiar dacă autorităţile din România publică zilnic o hartă a situaţiei vaccinărilor pe localităţi, harta dezvoltată de cercetătorii universității oferă mai multe avantaje care uşurează modul de culegere, de interpretare şi de înţelegere a datelor actuale.

Astfel, harta UBB prezintă informaţii integrate (toate informaţiile relevante legate de localităţile din România sunt afişate în acelaşi loc, nefiind necesară consultarea mai multor documente care conţin datele oficiale legate de campania de vaccinare) și nu este statică, informaţiile afişate putând fi consultate foarte uşor prin simpla manevrare a mouse-ului asupra hărţii. De asemenea, harta foloseşte o arhitectură vizuală modernă (nuanţele de albastru mai închise reprezentând localităţi cu un procentaj mai ridicat al acoperirii vaccinale) și oferă şi un motor de căutare a localităţilor pe baza denumirii acestora.

Noile analize vin în completarea hărţii interactive lansate la finalul lunii martie anul acesta care, pe lângă ratele de vaccinare, arată rata de incidenţă cumulată a cazurilor noi de coronavirus pentru fiecare localitate din România, scenariile de restricţii care s-au aplicat în funcţie de rata de incidenţă, respectiv modul de derulare a şcolii (online sau faţă în faţă) în fiecare localitate.

Rezultatele complete ale proiectului de cercetare sunt actualizate zilnic şi pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM, iar analizele mai detaliate sunt publicate în mod constant pe pagina de Facebook a proiectului.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel