Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad își reia activitatea după un an de zile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La începutul pandemiei, în martie anul trecut, secția a fost transformată inițial în secție pentru pacienții suspecți de infecție cu noul coronavirus, iar mai apoi în secție COVID-19.

”În contextul scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului am decis să revenim la structura inițială și să redeschidem Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care este una dintre secțiile cu adresabilitate ridicată. Ne bucurăm că de astăzi putem oferi, din nou, servicii de recuperare pentru cetățenii care necesită acest tip de proceduri medicale”, a declarat managerul SCJU Arad, Florina Ionescu.

La începutul pandemiei au avut loc lucrări de reabilitare și de dotare a paturilor cu prize de oxigen.

”După un an greu, marcat de pandemia COVID-19 astăzi redeschidem porțile Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Înainte de reluarea activității secția a fost dezinfectată și au avut loc lucrări de igienizare. De astăzi îi așteptăm cu drag, pe toți arădenii care necesită servicii în vederea recuperării medicale cu privire la patologia neuromioartrokinetică, patologie care actualmente are un impact major asupra calității vieții. Baza de tratament este dotată cu aparatură performantă, inovativă, parte din ea cumpărată chiar înainte de pandemie”, a afirmat, dr. Laura Nicolescu, medic șef Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Pacienții internați miercuri, care necesită recuperare medicală, au participat deja la primele ședințe de tratament.

(FOTO: SCJU Arad)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania