10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimarul Dominic Fritz, despre ancheta la Colterm: „Salut faptul că organele statului...

Primarul Dominic Fritz, despre ancheta la Colterm: „Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acţiuni care au prejudiciat Colterm şi au adus-o în pragul insolvenţei”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Dominic Fritz a declarat joi că salută ancheta făcută de organele statului la societatea de termoficare Colterm, din subordinea Primăriei Timişoara, și a precizat că este vizat un contract cu o firmă privată şi verificări dacă s-a produs o delapidare.

“Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acţiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm şi au adus-o în pragul insolvenţei. Am aflat că acţiunea poliţiei, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanţele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată şi verifică dacă acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timişoara informaţiile privind căpuşele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat nişte operaţiuni la limita legii şi nu voi ezita să aduc în faţa justiţiei orice dovadă susceptibilă de corupţie. Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuăm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceştia să se scurgă în buzunare private şi care acum sunt extrem de vocale în spaţiul public. Primăria Timişoara şi societăţile din subordinea Consiliului Local Timişoara vor fi întotdeauna deschise şi vor colabora cu poliţiştii şi procurorii, astfel încât să curăţăm administraţia şi societăţile statului de profitori”, a transmis primarul Dominic Fritz, pe pagina de Facebook.

Poliţiştii timişeni, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au făcut joi dimineața percheziţii la Colterm, într-un dosar de delapidare şi infracţiuni de fals.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel