Primarul Dominic Fritz a declarat joi că salută ancheta făcută de organele statului la societatea de termoficare Colterm, din subordinea Primăriei Timişoara, și a precizat că este vizat un contract cu o firmă privată şi verificări dacă s-a produs o delapidare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acţiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm şi au adus-o în pragul insolvenţei. Am aflat că acţiunea poliţiei, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanţele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată şi verifică dacă acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timişoara informaţiile privind căpuşele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat nişte operaţiuni la limita legii şi nu voi ezita să aduc în faţa justiţiei orice dovadă susceptibilă de corupţie. Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuăm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceştia să se scurgă în buzunare private şi care acum sunt extrem de vocale în spaţiul public. Primăria Timişoara şi societăţile din subordinea Consiliului Local Timişoara vor fi întotdeauna deschise şi vor colabora cu poliţiştii şi procurorii, astfel încât să curăţăm administraţia şi societăţile statului de profitori”, a transmis primarul Dominic Fritz, pe pagina de Facebook.

Poliţiştii timişeni, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au făcut joi dimineața percheziţii la Colterm, într-un dosar de delapidare şi infracţiuni de fals.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania