fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEVarianta ocolitoare a oraşului Mediaş, în etapa studiului de fezabilitate. Care va...

Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, în etapa studiului de fezabilitate. Care va fi traseul și ce lucrări se vor face

Publicat în

spot_img
spot_img

Conducerea Primăriei Mediaş a semnat joi contractul pentru studiul de fezabilitate al proiectului „Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, pe DN 14”. Proiectul este cuprins în programul de guvernare 2020 – 2024 şi deţine toate premisele pentru a beneficia de finanţare europeană.

Potrivit municipalității, valoarea totală a contractului este de 1,8 milioane de lei cu TVA, iar durata de implementare este de 15 luni, din care opt luni sunt alocate întocmirii studiului de fezabilitate. Acesta va include analiza multicriterială de traseu; studiul de trafic; studii de teren (studii topografice detaliate, hidrologice şi hidraulice detaliate, geotehnice, arheologice, studiul de seismicitate, studii privind ocuparea terenurilor- exproprieri, alte investigaţii de sol si materiale, identificarea, relocarea si protejarea utilităţilor publice); activităţi de proiectare (lucrări de drum, intersecţii, podeţe, lucrări de consolidare, lucrări de poduri/pasaje, viaducte, lucrări hidrotehnice, siguranţa circulaţiei rutiere, conectarea reţelei locale de drumuri, dotări ale variantei de ocolire, planul de operare si întreţinere, lucrări de tuneluri); evaluarea impactului asupra mediului; analiza cost-beneficiu şi modelul financiar; autorizaţii, avize şi acorduri.

Lungimea totală a traseului variantei ocolitoare este de 8,4 kilometri şi prevede podurile şi pasajele peste râul Târnava Mare, iar linia CF300, cu o lungime de 1,1 kilometri, include patru poduri şi două viaducte. Traseul porneşte din sensul giratoriu situat pe Şoseaua Sibiului, traversează linia ferată şi râul Târnava Mare, se intersectează cu str. Titus Andronic, continuă de-a lungul digului râului, se intersectează cu str. Baznei, continuă cu un viaduct în zona stadionului şi apoi traversează râul Târnava Mare şi linia căii ferate la ieşire până în DN14.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a întocmit în 2004 un studiu de fezabilitate privind obiectivul de investiţii „Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, pe DN14”. Firma câştigătoare va acorda asistenţă municipalităţii pe întreg circuitul de avizare, până la obţinerea Hotărârii Guvernului de reaprobare a indicatorilor tehnico-economici, conform Studiului de fezabilitate actualizat.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.