O bombă de aviaţie a fost descoperită vineri, la câţiva metri de gara din Războieni, de mai mulţi muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asanarea unei bombe de aviaţie în localitatea Războieni, comuna Unirea, str. Gării. Aceasta a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanţă de aproximativ 20 metri de clădirea principală”, a transmis ISU Alba.

Traficul a fost restricţionat, iar zona a fost balizată şi supravegheată de un echipaj de poliţie şi un echipaj de pompieri militari.

Echipa pirotehnică a stabilit că bomba de aviaţie este inactivă, putând fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă.

“În urma evaluării de către echipa pirotehnică, s-a confirmat existenţa bombei de aviaţie, în greutate de aproximativ 50 de kilograme. S-a constatat că muniţia este inactivă şi poate fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă pe timpul transportului”, potrivit ISU Alba.

Muniţia va fi distrusă în data de 8 iunie.

(FOTO: ISU Alba)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania