7.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAO bombă de aviaţie, descoperită în apropierea gării din Războieni

O bombă de aviaţie, descoperită în apropierea gării din Războieni

Publicat în

spot_img
spot_img

O bombă de aviaţie a fost descoperită vineri, la câţiva metri de gara din Războieni, de mai mulţi muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă.

“Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asanarea unei bombe de aviaţie în localitatea Războieni, comuna Unirea, str. Gării. Aceasta a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanţă de aproximativ 20 metri de clădirea principală”, a transmis ISU Alba.

Traficul a fost restricţionat, iar zona a fost balizată şi supravegheată de un echipaj de poliţie şi un echipaj de pompieri militari.

Echipa pirotehnică a stabilit că bomba de aviaţie este inactivă, putând fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă.

“În urma evaluării de către echipa pirotehnică, s-a confirmat existenţa bombei de aviaţie, în greutate de aproximativ 50 de kilograme. S-a constatat că muniţia este inactivă şi poate fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă pe timpul transportului”, potrivit ISU Alba.

Muniţia va fi distrusă în data de 8 iunie.

(FOTO: ISU Alba)

Articole recente

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Salina Turda, printre obiectivele turistice promovate în cadrul celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), va reuni în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, peste 3.000 de invitaţi de rang înalt, din întreaga lume

Mai multe articole de același fel

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, prezintă premierea națională a spectacolului „Ciobanul și Domnița”, după un textul unui basm semnat de Regina Maria

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

Tezaur din perioada dacică, descoperit de către polițiști și arheologi, într-o pădure din județul Alba

Polițiștii din Alba, în colaborare cu arheologii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, au descoperit, în urma unei investigații pornite de la o postare în mediul on-line, un tezaur monetar antic. Obiectele ar proveni din epoca dacică, iar, în urma unei prime estimări, a rezultat că ar avea o deosebită valoare patrimonială.