fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEHeliportul Spitalului Judeţean din Bistrița, al treilea din țară, recepţionat printr-o simulare...

Heliportul Spitalului Judeţean din Bistrița, al treilea din țară, recepţionat printr-o simulare a aterizării unui elicopter SMURD

Publicat în

spot_img
spot_img

Heliportul construit pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa a fost recepţionat vineri seara prin simularea unei aterizări efectuate de un elicopter SMURD, care a avut ca scop verificarea sistemului de lumini care va asista intervenţiile pe timpul nopţii.

„Este o mare bucurie pentru mine, un vis care a început în 2015 cu o primă discuţie despre un potenţial heliport pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. De astăzi, este realitate. De fapt, este realitate din noiembrie anul trecut, atunci a fost finalizată construcţia heliportului. De atunci, facem demersuri birocratice pentru a-l acredita şi autoriza. Suntem tot mai aproape de final, au fost angajaţi oamenii care vor deservi heliportul, au fost instruiţi. (…) Este un proiect care a fost finanţat integral din resursele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, costuri de aproximativ 1,6 milioane de euro. E primul heliport pe platforma unui spital judeţean de urgenţă în România”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Heliportul de la SJU Bistriţa, al treilea din țară, este deservit de un lift de mare viteză şi de un personal format din 13 persoane, dintre care opt sunt pompieri. Heliportul va fi autorizat şi pentru zborurile de noapte și va deveni complet operaţional în aproximativ două-trei luni.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Cancerul – a doua cauză de deces în România

Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România, a declarat consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate Diana Loreta Păun, care a afirmat că "prin solidaritate şi prin angajament comun" poate fi învinsă această ameninţare asupra sănătăţii.

FEDERAȚIA SĂNĂTATEA: GUVERNUL DĂ O PALMĂ ANGAJAȚILOR DIN DOMENIUL SANITAR

Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.