Heliportul construit pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa a fost recepţionat vineri seara prin simularea unei aterizări efectuate de un elicopter SMURD, care a avut ca scop verificarea sistemului de lumini care va asista intervenţiile pe timpul nopţii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Este o mare bucurie pentru mine, un vis care a început în 2015 cu o primă discuţie despre un potenţial heliport pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. De astăzi, este realitate. De fapt, este realitate din noiembrie anul trecut, atunci a fost finalizată construcţia heliportului. De atunci, facem demersuri birocratice pentru a-l acredita şi autoriza. Suntem tot mai aproape de final, au fost angajaţi oamenii care vor deservi heliportul, au fost instruiţi. (…) Este un proiect care a fost finanţat integral din resursele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, costuri de aproximativ 1,6 milioane de euro. E primul heliport pe platforma unui spital judeţean de urgenţă în România”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Heliportul de la SJU Bistriţa, al treilea din țară, este deservit de un lift de mare viteză şi de un personal format din 13 persoane, dintre care opt sunt pompieri. Heliportul va fi autorizat şi pentru zborurile de noapte și va deveni complet operaţional în aproximativ două-trei luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.