Baza de înot „Uszoda” din Timișoara, scoasă din paragină și transformată într-un centru sportiv şi cultural

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunţat luni că Baza „Uszoda” din Parcul Central „Anton Scudier” va fi redeschisă în această vară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Baza a fost construită în 1926 ca bază de agrement şi bazine de înot şi a funcţionat până în 1989, după care a devenit ruină şi loc de adăpost pentru oamenii străzii.

„Redeschidem Baza ‘Uszoda’, de care se leagă multe amintiri din copilărie, pentru comunitate, chiar în această vară. Am mers zilele trecute până la fostul centru de nataţie din Parcul Central ‘Scudier’, împreună cu mai mulţi colegi din Primăria Timişoara, pentru a găsi o soluţie de a valorifica această locaţie. În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie şi un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timişoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013. Am scos de acolo, în ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie, iar în urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis să transformăm ‘Uszoda’ într-un centru sportiv şi cultural”, a anunțat Dominic Fritz.

Potrivit primarului, în următoarele zile se va lucra la un proiect de reconversie a spațiului, astfel încât baza să poată fi deschisă încă din această vară.

„Dărâmăm gardurile din beton care acum separă baza Uszoda de parc, dar le vom păstra pe cele vechi, vom reface terenurile de baschet și vom transforma cel puțin unul dintre bazine într-un loc de spectacole și proiecții de film. Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete”, a precizat Dominic Fritz.

(FOTO: Dominic Fritz / Facebook)