Medicii Compartimentului de Endoscopie Digestivă şi Terapeutică al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au efectuat cu succes o intervenţie chirurgicală complexă unei paciente cu obezitate morbidă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În cadrul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, la invitația medicilor gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă și Terapeutică și a conducerii spitalului am avut plăcerea de a-l avea alături de noi pe domnul profesor doctor Marcel Tanțău, medic șef de secție în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Cluj-Napoca, președinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, ocazie cu care s-au rezolvat, cu succes, o serie de cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională. În contextul prezenței domnului profesor în spitalul nostru s-a efectuat și diagnosticul endoscopic. Unul din cazurile dificile, o pacientă, cu obezitate morbidă (aproximativ 200 kg greutate), imobilizată la pat, internată în cadrul secției ATI cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin melena și soc hemoragic secundar, ce a beneficiat concomitent și de terapie endoscopică. (…) Această intervenţie a fost una extrem de complexă, ceea ce a redus considerabil timpul de execuţie al operaţiei şi riscurile aferente unei astfel de intervenţii. S-a făcut din nou echipă cu doamna doctor Adriana Stoicovici, medic anestezie terapie-intensivă, şi asistentul medical Roberto Stan, spre a putea lucra în siguranţă şi confort la cazuistică selectată”, a transmis luni conducerea SJU Baia Mare.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opris” din Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramures, asigurând asistență medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului.

(FOTO: SJU Baia Mare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.