Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau prezintă un test care arată că nu sunt infectate cu noul coronavirus pot să îşi viziteze rudele internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vizitele aparținătorilor la pacienţii internați la SJU Bistriţa au fost interzise din februarie anul trecut.

De marți, vor fi permise vizite în limita a 15 minute şi cu prezența unui singur vizitator pentru un pacient, potrivit informațiilor prezentate luni de SJU Bistrița.

Programul de vizită va fi în zilele de marţi şi joi, între orele 14.00 şi 15.00, iar vizitatorii trebuie să facă dovada vaccinării cu ambele doze și că au trecut 10 zile de la rapel sau să prezinte un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

Se va permite accesul unei singure persoane la un pacient, care va fi echipată standard, cu halat, mască şi botoşi de unică folosinţă, iar vizita nu poate fi mai lungă de 15 minute.

Accesul va rămâne în continuare interzis vizitatorilor la Secţiile COVID, Neonatologie şi Obstetrică-ginecologie.

Excepţie fac pacienţii critici, diagnosticaţi sau nu cu COVID-19, care pot fi vizitaţi de luni până vineri, începând cu ora 13.00, în baza unei cereri scrise depuse de aparţinător la registratura spitalului. În cazul pacienţilor critici, vizitatorilor nu li se va cere să prezinte un test COVID negativ, dar vor purta un echipament de protecţie complet.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.