Plenul senatului a votat inițiativa legislativă a UDMR, care definește clar și categorizează drumurile pentru ciclism. Proiectul de lege introduce o nouă noțiune în sistemul juridic din România, astfel va fi posibilă construirea unor drumuri între două localități, independente de drumurile publice. Astfel se introduce noțiune de drum de ciclism, în locul pistei de bicicletă – a declarat Turos Lóránd, senator de Satu-Mare, liderul grupului UDMR din Senat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Propunerea legislativă a fost elaborată de Tánczos Barna, ministrul Mediului, Fejér László Ödön, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților și Jakab Barna, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna.

Fejér László-Ödön, senator de Covasna, membru în Comisia pentru Transport și Infrastructură, în cadrul plenului a declarat că în urma acestor reglementări, instituțiile  locale, județene și naționale vor putea construi drumuri pentru cicliști, care sunt importante atât din punctul de vedere al protejării mediului, cât și pentru o circulație sănătoasă și sigură.

Proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaților și va intra în vigoare după promulgarea de către Administrația Prezidențială și publicarea în Monitorul Oficial.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.