Emilian Gabor, fostul candidat al USR-PLUS Bistrița-Năsăud la Senatul României, a fost suspendat din partid, mișcare pe care acesta o consideră doar o manevră pentru a-l împiedica să candideze pentru funcția de președinte la alegerile care vor avea loc în doar câteva săptămâni. Emilian Gabor este în prezent consilier local la Năsăud.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Emilian Gabor, fostul candidat al USR-PLUS Bistrița-Năsăud a fost suspendat din partid pentru aproape doi ani de zile, motivele deciziei luate de către conducerea județeană fiind unele neclare. Gabor este unul dintre membrii fondatori ai partidului și nu s-a remarcat niciodată prin luări de poziții care să contravină în vreun fel regulamentelor interne ale USR-PLUS. În prezent, Emilian Gabor este consilier local la Năsăud și ar fi trebuit să ocupe funcția de viceprimar al orașului, lucru care nu s-a mai întâmplat.

”După aproape 5 ani de muncă în care am dus partidul de la 0% la 8% pe județ (12% pe orașul Năsăud), de la 1 mic grup de inițiativă la peste 30 de filiale locale, 5 campanii electorale, 1 candidatură la Senatul României, 1 candidatură la Consiliul Local Năsăud, zeci de ședințe, inițiative cetățenești, acțiuni, negocieri, traininguri, cursuri online, mii de semnături strânse și zeci de mii de kilometri parcurși, mi-a venit și răsplata. Țin să menționez că în cei aproape 5 ani de când sunt membru USR nu am primit niciodată vreo sancțiune, nici măcar avertisment verbal. De obicei, la prima abatere membrii sunt sancționați cu avertisment scris sau verbal. Colegii mei din Biroul Județean USR (fără PLUS) Bistrița-Năsăud au decis să mă sancționeze direct cu suspendarea pentru o perioadă de 1 an și 8 luni din partid, cea mai aspră sancțiune din istoria USR Bistrița Năsăud.În alte situații, mult mai grave, Biroul Județean nu a luat măsuri de suspendare a anumitor membri, astfel că e lesne de înțeles motivul real al suspendării mele, acela de a-mi lua dreptul de a candida în alegerile interne pentru funcția de președinte al USRPLUS Bistrița-Năsăud.”, a spus Emilian Gabor

La alegerile locale de anul trecut, Emilian Gabor a fost ales consilier local la Năsăud, fiind apoi propus viceprimar din partea USR-PLUS. Gabor a anunțat însă că intenționează să candideze pentru Senatul României și nu consideră că este corect să dețină funcția de viceprimar și să fie, în același timp, candidat la alegerile generale pentru funcția de senator. Refuzul său a condus însă, în final, la pierderea de către USR-PLUS a funcției de viceprimar al orașului, postul fiind ocupat în cele din urmă de un membru PNL. Acesta pare a fi motivul pentru care acum este sancționat cu suspendarea din partid pentru o perioadă de 1 an și 8 luni.

”Eu am considerat că nu este corect să ocup funcția de viceprimar și să fiu, în același timp și candidat pentru o funcție de senator la alegerile generale.”, a declarat pentru ȘTIRILE TRANSILVANIEI Emilian Gabor.

Gabor susține că, dacă ceea ce a făcut a fost greșit, Biroul Județean al USR-PLUS ar fi trebuit să îl sancționeze chiar atunci, în luna octombrie a anului trecut. Or, asta nu s-a întâmplat.

”De ce nu m-au sancționat atunci, în octombrie? Eu mi-am exprimat, în interiorul partidului, dorința de a candida la aceste alegeri interne pentru funcția de președinte al USR-PLUS Bistrița-Năsăud și am fost scos din joc, dintr-un motiv care nu stă în picioare”, a declarat Emilian Gabor pentru ȘTIRILE TRANSILVANIEI.

Emilian Gabor a mai spus că nu va contesta în instanță decizia de suspendare, deși este convins că dacă ar face așa ceva, ar avea câștig de cauză.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.