Sectoarele noii săli de sport din Szeged vor fi denumite după celebrităţi, sectorul oaspeţilor va purta numele handbalistului român Marian Cozma, fost membru al echipei rivale din Veszprém, care a murit în mod tragic în 2009.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit informaţiei publicate joi pe site-ul clubului de handbal din Szeged, denumirile vor păstra amintirea celor care au
făcut foarte multe pentru handbalul masculin din oraş, unde acest sport are o tradiţie de 60 de ani.

Noua arenă va fi un mare complex compus din trei clădiri, care va găzdui prima echipă şi Academia Pick, precum şi un cămin de cazare pentru jucătorii tineri. Numele Arenei, adică al întregul complex, nu este încă definitivat, dar se știe că sala de 8.300 de locuri destinată primei echipe va fi numită după fondatorul şi legendarul preşedinte al clubului, Mihály Bérczi.

În 2019, prin intermediul lui Ferenc Ilyés, handbalist originar din Transilvania, clubul a contactat familia lui Marian Cozma, care a decedat în mod tragic la o vârstă tânără. Tatăl său, Petre Cozma, a fost informat că se doreşte numirea sectorului oaspeţilor după fiul său, Marian Cozma. Familia Cozma a mulţumit într-o scrisoare emoţionantă pentru faptul că fiul lor nu a fost uitat, astfel fanii oaspeţi îşi vor putea susţine mereu echipa favorită în sectorul ce se va numi “Marian Cozma”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania