7.6 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEElevii care au renunțat să studieze în străinătate pot fi admiși pe...

Elevii care au renunțat să studieze în străinătate pot fi admiși pe baza unui CV educațional la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a creat în ultima vreme mai multe programe pentru a-i atrage pe elevii cu rezultate deosebite.

În general, cei care își doresc să studieze în străinătate sunt tinerii cu performanțe, care au participat la diverse concursuri și au spirit inovator, pe care orice instituție de învățământ îi dorește, așa că pot fi admiși la Universitatea Politehnica Timișoara pe baza unui CV educațional la specializările din zona IT sau la Facultatea de Arhitectură.

Potrivit UPT, datele UNESCO arată că aproximativ 40.000 de studenți români învață la universități din străinătate. Un sfert dintre ei sunt înmatriculați la universitățile din Marea Britanie, țară care și-a schimbat politica de acordare a împrumuturilor către tineri, după ieșirea din Uniunea Europeană. Această situație, dar și faptul că există temeri din partea tinerilor de a pleca în străinătate, din cauza pandemiei de coronavirus, a dus la o scădere a interesului elevilor de clasa XII-a pentru universitățile din străinătate.

“Din discuțiile purtate cu directorii liceelor de elită din vestul țării rezultă că numărul elevilor care vor să meargă la studii universitare în străinătate este în scădere. Putem vorbi de două motive: pe de-o parte pandemia de coronavirus i-a făcut să se reorienteze către o universitate din România, pe de altă parte Brexitul a îngreunat accesul la împrumuturile guvernamentale”, a declarat rectorul UPT, Florin Drăgan.

Pentru a înțelege mai bine de ce absolvenții de liceu merg să studieze în străinătate, reprezentanții Universității Politehnica Timișoara au discutat cu studenți care sunt deja înmatriculați la facultăți din vestul Europei. Cel mai important motiv pentru care au ales să părăsească țara a fost faptul că în țări precum Marea Britanie, Germania sau Olanda, universitățile pun accent pe cercetare.

Articole recente

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Salina Turda, printre obiectivele turistice promovate în cadrul celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), va reuni în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, peste 3.000 de invitaţi de rang înalt, din întreaga lume

Mai multe articole de același fel